Preminuo legendarni Tapi, čovek koji je navodno hteo da podmiti igrače Zvezde pred finale u Bariju

Francuski tajkun je preminuo posle borbe sa kancerom

Foto: Profimedia/AFP/Emmanuel DUNAND

Bernard Tapi, legendarni fudbalski radnik i nekadašnji predsednik Olimpika iz Marselja, preminuo je u 78. godini, javila je njegova porodica!

Tapi je, javljaju francuski mediji, preminuo od posledica kancera, a javnosti u Srbiji ostaće upamćen to po tome što je 1991. godine bio prvi čovek Olimpika koji je izgubio finale KEŠ od Crvene zvezde. Čak je svojevremeno kružila priča i da je hteo da potkupi neke igrače crveno-belih.

Tapi je u aprilu ove godine bio u centru pažnje zbog napada na njega i njegovu suprugu, kada je grupa lopova provalila u njihovu vilu i opljačkala ih. Tom prilikom su i fizički povredili Tapija čiji život su obeležile brojne afere.

Poslednja je ona kada je Apelacioni sud u Francuskoj naložio 2017. godine Tapiju da vrati svih 404 miliona evra, koliko mu je odlukom arbitražnog suda isplaćeno u sporu povodom prodaje kompanije Adidas.

Naime, utvrđeno je da je biznismen imao veze sa jednim od arbitara kog je država imenovala da reši Tapijev spor protiv banke Kredi Lione iz 2008. godine u vezi sa prodajom kompanije Adidas čiji je Tapi bio vlasnik od 1989. godine.

Što se tiče Olimpika, Tapi je poskle poraza u bariju uspeo da odvede ovaj tim dve godine kasnije do krova Evrope.

>>> Kakav paklen raspored za Mančester Siti. Posle gostovanja i poraza od PSŽ-a, danas (17.30) Gvardiolin tim ide na Enfild, gde ga čeka Liverpul. Kvota na keca je 2,95, iks je 3,40, a dvojka 2,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Liverpul - Mančester Siti.

Video: Savićević razotkriva najveći mit Barija: Nije bilo oćete li da uzmete pehar ili da igrate lepo

(Telegraf.rs)