Bruka Barselone od koje “bride“ obrazi: Benfika im održala čas fudbala, Katalonci bez gola 180 minuta u LŠ!

Benfika je smestila katalonski klub na poslednje mesto u grupi sa gol-razlikom 0:6

Foto: Tanjug / AP

Da li uopšte više ima nade za ekipu Barselone? Kada mislite da ne mogu da dotkanu novo dno, oni su to ponovo uspeli da učine, ovoga puta na gostovanju Benfiki. Portugalski tim razmontirao je četu Ronalda Kumana koja nije znala gde se nalazi, a samog Holanđanina poslala da se zapita – da li je ovo njegova poslednja utakmica na klupi Katalonaca – 3:0 (1:0).

Opšta kataklizma Katalonaca krenula je još posle poraza u prvom kolu grupne faze Lige šampiona od Bajerna na domaćem terenu. Nadovezali su se na to mršavi remiji sa Granadom i Kadizom u Primeri. Mirisalo je na neka lepša vremena posle pobede protiv Levantea, ali posle ovoga večeras otišli su još dublje u ponor.

Mesto Ronalda Kumana već je bilo dobrano ugroženo i pre ove utakmice, a sada deluje da su mu ne dani, već sati odbrojani na klupi Barselone. Ne bi bilo čudno da i sam Holanđanin istupi pred kamere posle novog debakla i saopšti otkaz.

Sve je krenulo naopako već na samom startu utakmice na zapadu Pirinejskog poluostrva. Nunjez je već u 3. minutu doveo Barselonu u podređen položaj nakon sjajne solo akcije. Pokušavali su potom Katalonci na sve načine preko Luka i Frenkija de Jonga, pa i Pedrija, ali bezuspešno.

Kada već nije iskoristila svoje šanse Barselona, jeste to uradila Benfika i to u završnici drugog poluvremena. Prvo je u 69. minutu Rafa Silva došao do odbitka i smestio loptu u prazan deo mreže, da bi deset minuta kasnije i Darvin Nunjez još jednom, ovoga puta sa bele tačke, postavio konačan rezultat.

 

Skandalozno lošu utakmicu, Barselona je završila sa igračem manje, pošto je Erik Garsija dobio drugi žuti karton u 87. minutu.

Video: Nema lakih rivala u Evropi: Stanojević pominjao Šerif pred meč Partizana sa Florom

(Telegraf.rs)