Liga šampiona: Ronaldo je svemoguć, postao rekorder pa dao gol za pobedu u 95. minutu!

Junajted "preživeo" juriše Viljareala, Portugalac krunisao veče u kojem je postao igrač sa najviše utakmica u istoriji Lige šampiona

Foto: Tanjug/Ap

Neverovatni Kristijano Ronaldo je natčovek, vanzemaljac, "čovek sa planete Kripton". Opet je bio heroj, ponovo je pogodio u smiraj utakmice po ko zna koji put u karijeri - u sredu uveče doneo 2:1 Junajtedu protiv Vilajreala u 2. kolu Lige šampiona.

Gosti su vodili na "Old Trafordu" 1:0, mogli su lako i do 2:0, imali su sijaset prilika da uzdrmaju Solskjerov tim, ali ih je preseako najpre Telesov gol na isteku sata igre, a onda i dotukao neverovatni, neprevaziđeni Kristijano.

Portugalac se kao mačka šunjao u kaznenom prostoru, odigrao glavom pa ispratio akciju i imao dovoljno sreće da mu lopta padne pred noge, i dovoljno umešnosti da je smesti u mrežu - za opšti delirijum na "Teatru snova". Na dan kada je postao rekorder elitnog takmičenja sa najviše utakmica u istoriji!

U isto vreme, u Lisabonu, Barselona je dotakla dno, poražena je 3:0 kao i u prvoj rundi od Bajerna i jasno je da je Kumanovo vreme na klupi završeno. Važnu pobedu upisao je i Juventus, i to protiv prvaka Evrope Čelsija u sjajnoj utakmici nabijenoj tempom u Torinu - 1:0.

O Barsinom brodolomu protiv Benfike više možete pročitati OVDE.

Još malo o spektaklu na "Old Trafordu"...

Junajted je bukvalno "preživeo" u prvom poluvremenu da ga Vilajreal ne isprati na odmor sa dva ili čak i tri gola, a da tako ne bude pobrinuo se De Hea čiji su refleksi radili kao podmazani, pa su mreže mirovale u tom periodu. Ali, u 53. minutu De Hei nije bilo spasa. Posle akcije gostiju kao na video igrici (lopta išla od jednog do drugog igrača iz linije odbrane do gola), Pako Alkaser je bio egzekutor i doneo gostima zasluženo vođstvo.

Utakmica je tada dobila na intenzitetu. Domaći nisu imali kud pa su jače pritisli rivala i to ime je donelo rezultat - strelac je bio Aleks Teles na efektan način, volejem sa nekih 17 metara.

Nastavak je doneo još nisz uzbuđenja, žestoke borbe i još malo sreće za Junajted. U 86. mintu prava drama se odvijala pred golom De Hee. Španac je uspeo da odbrani udarac, ne i da skroz otkloni opasnost, ali su to uspeli njegovi saigrači bukvalno u poslednjem sekudnu ispred napadača Viljareala.

I onda, u petom minutu nadoknade, taj neponovljivi Kristijano Ronaldo. Kao da je rođen za takve trenutke, kao da je bilo suđeno da reši utakmicu. "Teatar snova" bio je u delirijumu. Ronaldova bajka sa njegovim Mančesterom se nastavlja...

Liga šampiona, 2. kolo

Grupa E

Bajern - Dinamo Kijev 5:0

Benfika - Barselona 3:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa F

Atalanta - Jang Bojs 1:0

Mančester junajted - Viljareal 2:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa G

Salcburg - Lil 2:1

Volfsburg - Sevilja 1:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa H

Juventus - Čelsi 1:0

Zenit - Malme 4:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

TOK UTAKMICA

90+5. minut - GOL, 2:1 - Ronaldo, neverovatni Ronaldo!

87. minut - Bajern ne ume drugačije nego bez milosti - dali su Bavarci i peti gol! Pavar je strelac.

86. minut - Rakitić iz penala donosi 1:1 Sevilji protiv Volfsburga!

87. minut - Mnogo sreće imali su večeras igrači Junajteda, još jednom i pred sam kraj meča kada su se odbranili u petercu. De Hea je opet bio junak, odbranio je udarac međutim lopta se odbila tik njemu pred noge gde su je nekako dvojica fudbalera domaćeg tima izbacila u korner ispred napadača Viljareala.

Foto: Tanjug/AP

79. minut - Kakav potop Barselone u Lisabonu. Nunjez je pogodio drugi put večeras, treći put je kapitulirao Ter-Štegen, za 3:0 u korist "Orlova". Tužna je ova Barselona, teško da će Kuman sutrašnji dan dočekati kao trener Katalonaca. U dva meča, dva poraza, gol-razlika 0:6. Zasad...

76. minut - Nemanja Matić je na terenu, ušao je srpski fudbaler umesto nedorečenog Džejdona Sanča.

75. minut - U međuvremenu, Bajern se poigrava sa Dinamom iz Kijeva - sad je 4:0! Gnabri i Sane su pogodili posle Levandovskog.

Foto: Tanjug/AP

69. minut - Barselona tone li tone, primili su Katalonci i drugi gol u Lisabonu, mat je stigao od Rafe Silve, za 2:0. Teški sati su pred Kumanom ako ovo ne okrene.

65. minut - Vrhunski fudbal gledamo u Torinu, gde Juve vodi protiv Čelsija 1:0, ali se grčevito bori da održi vođstvo pod naletima gostiju. S

62. minut - Neverovatan je Turčin Jilmaz, pogodio je za 2:1 u Salcburgu iz slobodnog udarca, vratio Lil u igru.

Foto: Tanjug/AP

60. minut - Uzvraća Junajted, nije Ronaldo, ali je 1:1. Aleks Teles je postigao efektan gol, volej udarac Brazilca sa 17 metara završio je u samom donjem ćošku gola gostiju. Lopta je prošla kroz šumu nogu, nemoćan je bio Džeronimo Ruli.

53. minut - GOL na "Old Trafordu" - vodi Viljareal posle daleko bolje igre. Alkaser je završio akciju "Žute podmornice" kao na igrici. De Hea ovde nije mogao ništa.

53. minut - Red Bul je dpliroa vođstvo protiv Lila, opet je strelac Adejemi, ovaj put iz penala.

49. minut - GOL, vodi Volfsburg protiv Sevilje, Stefen je strelac. Na odbijenu loptu je reagovao Švajcarac i sproveo je u mrežu Andalužana.

46. minut - GOL, 1:0 - vodi Juventus protiv Čelsija! Prava napast je Kijeza za odbranu gostiju večeras, sa Bernardeskijem muči "Plavce", i upravo je ovaj tandem iskreirao vođstvo u 10. sekundi nastavka. Pravovremen pas dao je Bernardeski saigraču, ovaj majtorski pogodio mrežu Čelsija pod pritiskom Ridigera.

Foto: Tanjug/AP

POLUVREME

35. minut - U međuvremenu, promena rezultata u Minhenu, gde je Levandovski postavio rezultat na 2:0, i u Salcburgu, gde Red Bul vodi protiv Lila 1:0.

31. minut - Još jedna šansa za viljar, ponov je Alkasaer bio baš blizu da savlada De Heu. Prethodno je kiksnuo Varan prilikom intervencije, promašio loptu, koju je potom uzeo napadač gostiju, šutirao i poslao loptu tik uz stativu. De Hea se nije pomerio.

25. minut - U Mančesteru gledamo sjajni Viljareal koji samo zahvaljujući bravurama De Hee ne vodi protiv Junajteda.

19. minut - Kontru je imao Juventus, Kijeza je sprintao ka golu Čelsija, imao je iza sebe pratioca na bliskom odstojanju, na kraju je "tukao" iskosa sa desne strane - neprecizno, malo pored dalje stative. Jasno je opredeljenje "bjankonera", kontrama će napasti Plavce.

Foto: Tanjug/AP

17. minut - De Hea opet spasava Junajted. Kakav je golman Španac! Munjevito je odreagovao na pokušaj Alkasera glavom, pokušao je napadč gostiju sa nekoliko metara, ali je Španac na golu Junajteda spektakularno odreagovao.

12. minut - Vodi i Bajern, pogodite ko je strelac? LevanGOLski pogađa protiv kijevskog Dinama, nastavlja "beskrajnu" golgetersku seriju nezadrživi Poljak. Ovo mu je bio 23. gol na poslednjih 18 utakmica u Ligi šampiona.

10. minut - Sjajna parada De Hee na udarac Arnoa Danjume, Španac je bukvalno spasio Junajted u ovoj situaciji. Bez golova je na "Old Trafordu".

3. minut - Kakav start Barselone - očajan! Darvin Nunjez je u Lisabonu pogodio za Benfiku protiv Katalonaca iz gotovo prve akcije na utakmici. Nunjez je sve sam odradio, probio se do kaznenog prostora sa leve strane, sa par driblinga izbacio iz igre svoje čuvare i pogodio bliži ugao.

- Najbrži čovek svih vremena došao je da gleda jedog od najboljih fudbalera svih vremena. Jusein Bolt se javio sa "Old Traforda".

- Dve utakmice današnjeg programa su završene, Atalanta je savladala Jang Bojs 1:0, a Zenit Malme prilično ubedljivo, 4:0, pa su tako Šveđani posle dve runde i dalje bez pogotka u eliti, uz gol razliku 0:7.

Video: Ronaldo prvi put u dresu Junajteda posle povratka: Vratio sam se kući, jedva čekam prvu utakmicu

(Telegraf.rs)