Kako će izgledati Zvezdina startna postava u Bugarskoj bez Kataija, Dragovića, Borjana i Degeneka?

Muke za Dejana Stankovića pred gostovanje Ludogorecu

Foto: Marko Jovanović

Crvena zvezda je sjajno započela grupnu fazu Lige Evrope, pošto je u prvom kolu savladala najtežeg rivala Bragu sa 2:1 na Marakani. To je stvorilo dobru osnovu za nastavak i gostovanje Ludogorecu, starom dužniku crveno-belih, koji je poslednjih godina u padu kada su evropski mečevi u pitanju.

Međutim, Crvenu zvezdu je pokosio korona virus, pa je tako Dejan Stanković primoran da sa desetkovanim timom putuje na gostovanje šampionu Bugarske.

Zvezda ne može da računa na kapitena Milana Borjana, najboljeg strelca Aleksandra Kataija, komandanta odbrane Aleksandra Dragovića i njegovog standardnog para na štoperskoj poziciji, Miloša Degeneka.

Bukvalno je Zvezda ostala bez "kičme tima", ali Stanković je u više navrata u situacijama kada su igrači povređeni poručivao da je Zvezda toliko veliki tim, da može bez svakoga i da on veruje u sve momke koji su u ekipi.

Neće biti lako bez četvorice nosilaca i startera izboriti dobar rezultat na gostovanju u Razgradu, ali sigurno je i da se Zvezda neće predati. Ovo je ujedno i šansa za neke igrače koji dosad nisu dobijali previše prilike da se nametnu Dejanu Stankoviću.

Odbrana će svakako biti najproblematičniji deo tima, jer Stanković na raspolaganju ima faktički samo dva klasična štopera - Radovana Pankova i Strahinju Erakovića. Očekuje se da upravo njih dvojica budu starteri u Razgradu, mada se razmišlja i o opciji sa trojicom štopera, gde bi kao treći štoper mogao da zaigra Marko Gobeljić.

Strahinja Eraković, Foto: Marko Jovanović

Umesto Borjana na golu bi trebalo da bude Zoran Popović, a na klupi Miloš Gordić.

Najrealnije je da ipak Zvezda odigra u formaciji sa četiri igrača pozadi, pa bi odbrana trebalo da izgleda "Gobeljić, Eraković, Pankov, Rodić.

Mesto zadnjeg veznog namenjeno je Seku Sanogu, a društvo u veznom redu bi trebalo da mu prave Gelor Kanga i Mirko Ivanić, koji bi zauzeo mesto ofanzivnog veznog.

Realna je opcija da Falko i Ben napadaju sa krila, ali i da se krilne pozicije rotiraju, pa čak i da tu opciju pokriva Mirko Ivanić.

U napadu bi trebalo da je prva opcija ipak Loi Dioni, koji je protiv Novog Pazara dao gol sa bele tačke i koji je popravio formu u poslednjih nekoliko mečeva, iako nije imao konkretnog golgeterskog učinka.

Milan Pavkov se opravio i biće na klupi, pa se očekuje da dobije šansu u drugom poluvremenu, a opcija je i Rišairo Živković, čak i kao drugi špic pored Dionija, što bi onda značilo i da Falko ide na klupu, a da se formacija menja u 4-4-2.

Najrealnije je da Stanković u četvrtak od 21.00 u Razgradu na Huvefarma areni izvede ovaj tim: Popović - Gobeljić, Eraković, Pankov Rodić - Sanogo, Kanga, Ivanić, Ben, Falko - Dioni.

Video: Stanković uleteo na teren da slavi izjednačenje na derbiju: Pogledajte reakciju trenera Zvezde na gol Kataija

(Telegraf.rs)