Navijački haos u Sloveniji: Huligani povredili tri igrača iz ekipe čiji je predsednik Damir Skomina

On se ubrzo posle meča i oglasio i osudio incidente

Foto: Profimedia/Gonzales Photo/Morten Kjaer/Avalon Editorial

Ko bi rekao da do navijačke tuče može da dođe i na utakmici treće lige Slovenije? Tek, huligani koji navijaju za Škofju Loku uverili su nas u suprotno, pošto su tokom meča protiv Izole uleteli na teren sa bakljama u rukama i napali igrače i navijače gostujuće Izole.

Sve se dodatno zakuvalo kada su fudbaleri Izole pokušali da zaštite svoje navijače, pa su trojica na kraju završila sa manjim telesnim povredama i morali su da odu u najbližu medicinsku ustanovu.

- Obaveštavam vas da je utakmica u Škofji Loki prekinuta zbog stravičnog napada na našu ekipu i navijače. Razlozi ovog kriminalnog akta u kojima su povređena tri fudbalera Izole ostaju nerazjašnjeni - rekao je Damir Skomina, nekadašnji vrhunski sudija, a sada predsednik Izole.

Uz trojicu fudbalera, još jedan navijač morao je da zatraži medicinsku pomoć, prema Skomininim rečima. Arbitar ipak nije želeo da otkriva dodatne detalje dok se ne završi policijska istraga. Da je u pitanju ozbiljno kršenje reda i mira potvrđuje izveštaj šefa policije iz kranjske oblasti.

Kako je predsednik Škofje Loke, Roman Jemec objasnio novinarima u Sloveniji, on se strogo protivi napadima na gostujuće igrače, ali ističe da klub sam po sebi nema ništa sa ovim nemilim scenama i ne želi da se bilo šta slično ponovi. Međutim, kada su ga upitali da li je na meču postojalo obezbeđenje, nije dao jasan odgovor.

- Pošto su napadači bili organizovani kao grupa i bukvalno su uleteli na teren svom silom, nije bilo zaustavljanja. Sve je bilo gotovo za manje od pet minuta. Bili su maskirani i naoružani - objašnjava Jemec, koji tvrdi da je sve bilo dobro isplanirano.

Zanimljivo je da na meču nije bio prisutan nijedan pripadnik organa reda, iako je reč o masovnom okupljanju.

- Policija je direktno prisutna samo na događajima za koje se proceni da nose visok rizik. Bez obzira na ovaj incident, periodično se pojavljujemo na svim javnim dešavanjima - rekao je šef policije.

Pogledajte snimak incidenta ovde.

Video: Šmekerski potez Piksija i Tadića: Gde ste pošli?! Prvo pozdravite ljude koji su došli da vas gledaju

(Telegraf.rs)