"Izgledali smo moćno, rezultat se nije dovodio u pitanje": Piksi zadovoljan partijom Orlova

Selektor se zahvalio publici koja je došla na Marakanu

Foto: Printscreen/You Tube/FSS

Četvrta utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i treća pobeda, lidersko mesto u grupi A ispred Poirtugalije, dovoljno da Dragan Stojković Piksi odaje utisak zadovoljnog čoveka na konferenciji za medije posle Luksemburga. 

Šta vam se vrtelo po glavi posle 2:1?

- Morali smo da reagujemo i postignemo treći gol kako bismo priveli meč kako želimo. Nije prijatno kada se primi gol, ali brezo smo se vratili, rezultat nije dolazio u pitanje.

Može li Srbija još napadačkije od ovoga?

- Što se sastava tiče bilo je nekoliko opcija. Mi imamo tri utakmice u sedam dana i moramo da vodimo računa da imamo sveže igrače. Dobra je bila odluka što su igrali ovih startnih 11. Da biste pobedili morate da igrate napadački. To je stil fudbala koji želimo da pokazujemo.

Potom se Stojković nadovezao na sledeći izazov.

- Sutra već putujemo u Dablin, očekuje nas jako važna utakmica za sve. Putujemo u Dablin po tri boda, videćemo u kakvom su stanju igrači. Mitrović je dobio udarac u jagodičnu kost, ali ne znam u kom je stanju. Postoji nekoliko opcija, izvešćemo najbolji sastav.

Foto: MN press

Da li vam je utakmica otklonila sve dileme oko igerača i postavke?

- Nemam nikakvu dilemu kada su sistem i taktika u pitanju. Što se tiče utakmice odmah posle Katara sam znao sam koji će sastav biti, što se toga tiče, ja mirno spavam. 

Jeste li očekivali veću posetu na stadionui?

- Želeo bih da se zahvalim publici koja je došla. Mi igramo za njih i zbog njih. Koliko god ih bilo ja sam tu podršku osetio, i moj igrači.

Očekivala se igra sa dva napadača, a zašto samo Mitrović?

- Imali smo Tadića i Sergeja, ako oni nisu ofanzivni ne znam ko su. Prvo poluvreme, kombinacije i golovi, izgledalo je jako moćno. Procena je bila da ovaj sastav može da donese ono što tražimo, pobedu i tri boda.

- Važno je pobediti, ali za mene je mnogo važnije kako pobeđujemo. Stil igre koji želiš da pokažeš. Može da se dobije nekada srećno, ali to me ne zadovljava prviše. Zadovoljava me kad igrači poštuju ono što sam tražio. Hoću da podvučem da je karakter na visokom nivou - zaključio je Piksi.

Video: Šmekerski potez Piksija i Tadića: Gde ste pošli?! Prvo pozdravite ljude koji su došli da vas gledaju

(Telegraf.rs)