Svi putevi danas vode na Marakanu - igra Srbija!

Rival je Luksemburg (18) koji se mora pobediti

Foto: ATA Images

Srpski fudbaleri posle Katara (4:0) nastavljaju da sanjaju o putu za Katar koji ih vodi preko Luksemburga, pa Irske u novim kvaklifikacionim izazovima.

Piksijevi igrači, sada je to očigledno i najvećim pesimistima, "rastu" kao grupa iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu, deluju motivisano, naoštreni da grizu, da se bore, da pokažu da su vredni pažnje i da konačno urade nešto veliko za svoju zemlju.

To je Piksi, to je efekat na igrače i na celokupni ambijent oko reprezentacije doneo legendarni, harizmatični Stojković, sa mnogo samopouzdnja vodi svoj tim, zasad to radi baš kako valja, pa je meč sa Luksemburgom još jedna idealna prilika da se potvrdi kvalitet i osvoje bodovi.

Srbija je dosad odradila veliki posao, uzela je sedam bodova iz tri meča i sa mnogo optimizma gledamo ka nastavku takmičenja, a upravo bi naredne dve utakmcie mogle biti one ključne za prolaz, mada, utisak je i sada, da ćemo se ipak tek sa Portugalcima potući za prvo mesto.

No, otom potom...

Foto: MN press

Luksemburg čekamo (18) u sjajnom raspoloženju, svi su spremni, svi zdravi (osim Andrije Živkovića koji je zaražen koronom), naoštreni da se pred domaćom publikom predstave u najboljem svetlu, da pobede i krenu dalje - ka Irskoj, gde za tri dana imamo novi sudar, još jedan koji može biti odlučujući.

Piksi je odmorio udarne snage protiv Katara, Tadića, Kostića, Mitrovića, Milinković-Savića, a one koje je poslao na teren - briljirali su.

Đuričić se ozbijno nametnuo za nastavak kvalifikacija, Jović pokazao da nije zaboravio da postiže golove, Vlahović da će ga biti gotovo nemoguće izostaviti iz bilo koje koncepcije, Milenković, Pavlović isto tako...

Trenutna situacija deluje idilično, ne smemo je kvariti, a navijači Srbije će tome sada moći da doprinesu jer će posle dugo vremena biti uz svoju reprezentaciju, koja im poslednjih godina nije bila prioriritet u životima, međutim situacija se, samo sa dolaskom Piksija, već rapidno preokrenula - sad bi svi da gledaju Srbiju.

Zato, šalove, rekvizite u ruke, osmeh na lice i pravac Marakana - jer igra Srbija!

Standings provided by SofaScore LiveScore

Srbija bi eventualnom pobedom suštinski osigurala barem baraž. Kec je zato postavljen na 1,28 u Mozzart kladionicama, dok u kombinaciji sa 3+ kvota raste na 1,78. Pogledajte sve Mozzart kvote za meč Srbija – Luksemburg.

Možda i ključna utakmica za Hrvatsku, jer im Slovaci dišu za vratom. Kec se u Mozzart kladionicama plaća kvotom 3,80, dvojka je vredna 2,05. Pogledajte i ostale Mozzart kvote za meč Slovačka – Hrvatska

(Telegraf.rs)