Bivši kapiten Mančester Sitija igrao mali fudbal na Novom Beogradu

Vensan Kompani pre 15 godina bio gost na memorijalnom turniru

Foto: Tanjug/Ap

Tradicionalni letnji fudbalski turnir u Bloku 19a na Novom Beogradu ima memorijalni karakter i nosi ime po tragično nastradalom Urošu Tišmi, momku koji je bio sjajan dribler, dečko iz bloka, a čak i učesnik na ranijim izdanjima turnira, pre targedije.

Doživeo je saobraćajnu nesreću u aprilu 2000. godine, kada su stradala četvorica mladića, među kojima i Uroš. Od tada je turnir memorijalni.

U leto 2006, održano je još jedno izdanje ovog turnira gde je na betonskom terenu igralo 20-ak ekipa. Među fudbalerima koji su došli bio je i srpski fudbaler Goran Lovre, koji je tada prelazio iz Anderlehta u Groningen.

Lovre ne turnir nije došao sam, već je odlučio da pozove doskorašnjeg saigrača, Belgijanca Vinsent Kompanija, koji je tih dana prelazio iz Anderlehta u nemački HSV.

Kompani je tada imao 20 godina i bio je nepoznat široj fudbalskoj javnosti, ali je bio glavna atrakcija turnira u bloku, kako zbog fudbalskih sposobnosti, tako i činjenice da je stranac i profesionalni fudbaler.

Belgijski reprezentativac i sadašnji trener Anderlehta bio je nasmejan i raspoložen, a verovatno tih dana u bloku niko nije ni slutio da će mladi Belgijanac kasnije postati zvezda evropskog fudbala i jedan od najboljih defanzivaca.

Ekipa u kojoj je Kompani igrao, naravno, osvojila je turnir, a on je kasnije odigrao dve sezone u Hamburgu, pa prešao u Mančester siti i postao kapiten.

(Telegraf.rs)