Ronaldo je sad stvarno "prešao igricu", ove brojke nema niko u istoriji fudbala - najbolji je!

Neverovatni Portugalac je izbio na čelo liste najboljih golgetera u reprezentativnom dresu, a osim toga je najbolji strelac u istoriji Lige šampiona i najbolji strelac u istoriji fudbala, otud i pitanje: ima li ko bolji?

Foto: Tanjug/Ap

Još jedno veče za pamćenje priredio je neponovljivi Kristijano Ronaldo svojim sunarodnicima, ali i Evropi i svetu, sve je razgalio novom bravurom, sve osim Iraca koje je bacio na kolena golovima za preokret u samoj završnici utakmice.

Baš tim prvim golom, u 89. minutu, novi/stari igrač Junajteda upisao se u almanahe svetskog fudbala kao najbolji strelac u istoriji kada je reč o golovima za reprezentaciju.

Bio mu je to 110. u karijeri, a ubrzo je stigao i 111. kao kruna i potvrda moći Portugalca, za pobedu koja malo pre toga nije bila ni na vidiku za favorite grupe u kojoj je i Srbija.

Ronaldo je, da podsetimo, na večnoj listi najboljih strelaca u reprezentativnom dresu prestigao Iranca Ali Deija koji je dugo vladao.

Pokazao je atleta sa Madeire da ima super moći, odskočio je pre drugog gola sa zemlje kao da je na trambolini, odrazio se kao košarkaš i poentirao glavom, bacio u trans navijače, saigrače.

Posle još jedne čarobne večeri, ponovo se budi pitanje da li svedočimo igrama najboljeg svih vremena?

Možda Portugalac nije svakome po ukusu, možda misle da je bilo boljih, i da i sada ima boljih, ali brojke ne mogu da demantuju...

- Najbolji strelac u istoriji Lige šampiona - 134 golova

- Najbolji strelac u istoriji reprezentacija - 111 golova

- Najbolji strelac u istoriji fudbala - 785 golova

Neponovljivi, Kristijano Ronaldo...

Foto: Tanjug/Ap
Video: Pogledajte terasu Kristijana Ronalda: Bazeni, đakuzi, i pogled na ceo grad

(Telegraf.rs)