Stanojević u poslednji čas napravio izmene u satavu: Suma i Miljković kreću od starta!

Trener crno-belih "osigurao" odbranu defanzivnijim bekom, ali ubrzao napad najkreativnijim igračem

Foto: FK Partizan/Sandić Foto

Najavio je trener Aleksandar Stanojević ofanzivniji sastav i veći rizik u revanš meču sa Santa Klarom (21.00, Arena sport, RTS), ali će ta ofanziva ipak biti kontrolisana i izbalansirana u različitim linijama tima.

U odnosu na projektovani sastav, o kome smo juče pisali, trener crno-belih je izvršio dve korekcije, u defanzivi, tačnije na desnom beku i na poziciji organizatora igre i na taj način će pokušati da objedini pripremu meča.

Prva promena se odnosi na poziciju desnog beka, na kojoj će večeras ipak prednost dobiti Aleksandar Miljković, koji je i pre sedam dana bio prvi izbor na Azorskim ostrvima. Po načinu na koji je Stanojević govorio na konferenciji za medije pred utakmicu, najavljujući ofanzivu i rizik, delovalo je logično da Živković pokriva desni bok, jer su mu karakteristike ofanzivnije, a centaršut sjajan, no, izgleda da se ipak neće toliko rizikovati.

Na teren će Miljković, koji ima možda bolju defanzivu i skok i koji će pokušati sa Lazarom Markovićem da zatvori opasna krila i bekove Santa Klare.

Druga promena je tinjala u vazduhu do poslednjeg treninga i tiče se pozicije organizatora igre. Svetan je i Stanojević da Bibras Natho ne može brzinom da parira Portugalcima, da su ga prošle sedmice "zaključali" i sveli na jedan centaršut - doduše za gol - tokom svih 60 minuta na terenu.

Ulazak Sejdube Sume je ubrzao napad, doneo brža i kreativnija rešenja, individualizam koji samo Gvinejac poseduje i kojim često dovodi i sebe i saigrače u dobre pozicije.

Zato je Stanojević odlučio da ovoga puta krene sa Sumom, koji će biti podrška Joviću, Markoviću i Rikardu u napadu.

Video: Stanojević: Zdjelar i Pantić na terapijama po 9 sati, rizikovaćemo s njima

(Z. Ivković)