Bio je šampion Evrope, sada vozi kombi i snabdeva trgovine za 420 evra mesečno

Rumun Pistol je pre 35 godina bio član one ekipe Steaue koja je pokorila Evropu

Printskrin: Youtube/Steaua TV

Fudbalski klub Steaua ove godine proslavio je 35 godina od titule prvaka Evrope koju su osvojili nakon boljeg izvođenja penala protiv Barselone!

Otuda i ne čudi što su nedavno, na otvaranju novog stadiona "Genčea", okupili tu generaciju gde je verovatno najveću pažnju privukao Konstantin Pistol. Ne zbog toga što je bio jedan od ključnih igrača te 1986. gdoine, već zbog činjenice čime se danas bavi šampion Evrope.

Naime, Pistol već 21 godinu radi kao vozač kombija koji distribuira robu za određene trgovine u Pitešiju, a rumunski mediji pišu da za 8-10 sati posla dobije minimalnu zaradu - oko 420 evra.

- To što se desilo u sredu veče bio je san. Drago mi je što sam uspeo da stignem na proslavu, vidim stare kolege... Navijači su nam aplaudirali, a tamo na podijumu osećao sam se kao davne 1986. u Sevilji - rekao je Pistol za domaće medije i dodao:

- Nisam tada bio toliko važan igrač tima. Imao sam samo 18 godina, ali sam bio sa grupom. Dovoljno za lepe uspoemene koje čoveka čine bogatim. Čak i sada kada sam vozač.

Zanimljivo, u sredu veče, tokom proslave, među prvima je morao da krene kući kako bi ujutru ustao i došao na posao.

- Krenuo sam u jedan ujutru kući, jer radim od osam. U putu sam imao određenih problema. Pukao mi je menjač i tek oko pet sam došao. Šef mi je ujutru pred svima još jednom čestitao, rekao je da je ponosam što sam njegov radnik, a onda smo brzo krenuli svi na posao - priznaje Pistol.

Podsetimo, na toj proslavi otvaranja stadiona rival Steaui (sadašnji FCSB)) bio je OFK Beograd koji je poražen rezultatom 6:0.

(Telegraf.rs)