Inter stavlja šampanjac u led: Krotone pao bez ikakvih problema, Nerazuri na pragu titule u Seriji A

Bliži se proslava novog Skudeta na Đuzepe Meaci

Foto: Tanjug / AP

Veliku, očekivanu pobedu upisao je Inter na gostovanju Krotoneu. A mnogi kažu da su takve najvažnije. Bilo kako bilo, Nerazuri se nisu "uplašili" titule, grizli su tokom čitavog meča, što im se isplatilo u drugom poluvremenu, čime su pobegli na +14 u odnosu na drugoplasiranu Atalantu - 0:2 (0:0)!

To znači da im je neophodan ili kiks Boginje u ovom ili narednom kolu, ili samo jedan bod u preostala četiri kola, kako bi obezbedili Skudeto. Reklo bi se da je to mačiji kašalj za ono što je Inter ove sezone prikazao u Seriji A. Može se reći da je bio daleko ispred ostalih.

Večeras ih je ka pobedi pogurao Kristijan Eriksen majstorijom koju je napravio sredinom drugog dela igre. Danac je uspeo da se izbori za prostor na nekih 20 metara, a to su pozicije koje on najviše voli. Šutirao je jako, ne tako visoko, ali dovoljno da prevari golmana domaće ekipe. Tada je započelo veliko slavlje Nerazura.

A ono je začinjeno u nadoknadi vremena. Krotone je sve karte bacio na napad, nadao se da će doći do izjednačenja, a umesto toga je pred sam kraj primio drugi gol. Strelac je bio Ašraf Hakimi, koji je kaznio činjenicu da su svi igrači Krotonea kod slobodnog udarca bili u kaznenom prostoru Intera.

Nedugo zatim, sudija je označio kraj utakmice. Inter je upisao zasluženu pobedu, sada ima 82 poena na tabeli, a kao što smo rekli, drugoplasirana Atalanta ima 68 bodova. Čini se da je sve gotovo i da pravo čudo treba da se desi, te da Nerazuri ne proslave titulu šampiona. Krotone je, sa druge strane, zvanično završio u Seriji B.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Stanković: Naši igrači su zlato

(Telegraf.rs)