Stanojević napravio lapsus pred 164. večiti derbi: Upisao Zvezdi četvrtu titulu

Dok je govorio o uspesima večitog rivala, trener crno-belih napravio malu grešku

Foto: Marko Jovanović

Crvena zvezda ima veliku prednost uoči 164. večitog derbija, na kome može da padne i definitivna odluka o šampionu, jer bi u slučaju pobede crveno-belih prednost na tabeli bila faktički nedostižnih 12 bodova.

Nedavno je i generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić tokom govora na Zvezdinom rođendanu rekao da je Zvezda osvojila četiri uzastopne titule, čime je upisao i titulu za ovu sezonu, a sličnu grešku napravio je i trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Dok je pričao o pozitivnom skoru koji njegovi igrači imaju u derbijima u odnosu na rivalske igrače, Stanojević se dotakao i Zvezdinih uspeha u poslednje četiri godine.

- U poslednje vreme ili smo egal ili smo bolji, to je činjenica, pobeđivalo se, nije se gubilo, generalno smo u boljem odnosu. Uz svo poštovanje Zvezdi, jesu osvajali titule, ali ne mogu da budu dominantni nikad u odnosu na nas, mora da prođe neko vreme da bude ta dominacija, da pobede 7-8 vezanih derbija, pa da kažemo da ste u odnosu na nekog dominantni.

- Poštovanje za njihove rezultate, za četiri godine titule i samo četiri poraza u te četiri godine, što je neverovatan podatak, ali s druge strane i poštovanje za nas, jer imamo taj dobar skor u derbijima, što ništa ne znači, jer je svaki derbi određeno dokazivanje, ne znači ništa šta je bilo pre 3 meseci, a ne pre 5 ili 10 godina godina. Verujem u nas da će nam dati samo dodatnu motivaciju da nastavimo u tom pravcu.

Sudeći po motivaciji i izjavama na konferenciji, jasno je da Stanojević nije unapred osdustao od ove titule, pa je jasno da je napravio lapsus kad je u pitanju broj titule. Doduše, ostaje misterija da li je možda mislio na titulu koju je Zvezda dobila "za zelenim stolom" u pomenutom periodu, a reč je o tituli iz 1946. godine.

Video: Stojković pozvao Piksija na derbi: Ima i u Partizanu neki Marković i Jojić za reprezentaciju!

(Telegraf.rs)