Italijani i Atletiko odmeravaju Vlahovića, Fiorentina ne namerava da ga pusti bez 40.000.000 evra!

Sve je veći broj klubova koji bi voleo da vidi srpskog napadača

Foto: Profimedia/Sipa USA

Za Dušana Vlahovića jednostavno nema zaustavljanja. Nakon što se fenomenalno pokazao tokom minule reprezentativne pauze, srpski napadač je nastavio sa sjajnim partijama po povratku klubskom fudbalu, u subotu je doneo bod Fiorentini svojim novim golom na gostovanju Đenovi i tako dodatno povisio svoju cenu na fudbalskom tržištu.

A tamo ga čekaju mnogi klubovi. Na proglas je došao još posle onog het-trika protiv Beneventa, a sada na Apeninskom poluostrvu mnogi i ne kriju da je baš on glavna meta narednog prelaznog roka. Ove sezone u Seriji A već ima 13 golova, dodao je na sve to dve asistencije i to ga smešta među deset najboljih u Italiji. Malo li je.

Međutim, ni Fiorentina se neće Vlahovića odreći tako lako. Kako piše Kalčomerkato, klub ozbiljno planira na njega u narednim sezonama i pokušava da sa agentom ispregovara produžetak ugovora, koji trenutno ističe 2023. godine. Ljubičasti pred nekadašnjeg igrača Partizana stavljaju na sto platu od 1.200.000 evra po sezoni, što je trostruko više u odnosu na ono što prima sada. Uz to, ugovor bi bio produžen sve do 2025. godine.

Ipak, treba naglasiti da Vlahović još nije prihvatio ovakve uslove, što i dalje otvara mogućnost ostalima da zagrizu i krenu u poteru za njim. Stoga je Fiorentina već rešila da se ogradi, pa od zainteresovanih traži čak 40.000.000 evra kako bi dobili mogućnost da ga odvedu.

Pominjalo se da bi mogao da pređe u Milan, jer bi to odgovaralo njihovom stilu igre, ali konkretnijih ponuda iz ovog kluba još nije bilo. Dodajmo i da se Roma prošlog leta bezuspešno interesovala za Vlahovićeve usluge, te da u priču više nisu uključeni samo Italijani. Naime, Dijego Simeone je bacio oko na srpskog fudbalera, pa ne bi bilo nimalo čudno da on karijeru nastavi u prestonici Španije. Jorgandžije imaju novca, pa i reputacije da ga dovedu u svoje redove.

Video: Vlahović: Ovo je najbolji mogući početak za sve nas

(Telegraf.rs)