"Mogli bismo da uspemo, ali ovo nije bila proslava titule": Konte konačno pomenuo pehar kao opciju

Inter je jako blizu da postane šampion Serije A

Foto: Tanjug/AP

Šampionska titula kao da je postala tabu tema u svlačionici Intera. Bar se tako može zaključiti po izjavama, jer se niko do sada nije usudio da kaže da je Skudeto blizu da se preseli na „Đuzepe Meacu“. Iako su Nerazuri miljama ispred svih protivnika, a sezona se polako bliži kraju, niko se o ovoj temi nije oglašavao.

Sve do sinoć, kada je Antonio Konte rešio da probije led i kaže da bi Nerazuri mogli da osvoje pehar. Ali odmah je rešio da se ogradi čuvenom rečenicom „da šampionska trka nije još gotova“.

Prvi put posle 14 dugih godina je Inter uspeo da veže devet trijumfa, a sve je bilo slađe za navijače kluba u crno-plavim dresovima nakon što su videli da su Juventus i Milan odigrali nerešeno i tako se dodatno udaljili od prve pozicije na tabeli.

- Mislim da smo stvorili nešto divno između igrača i stručnog štaba. Svi oni znaju da sam konzistentan, da ne menjam odnos prema igračima zbog imena. Odluke donosim u korist Intera. To poštovanje se sada razvilo među svima nama, postoji simbioza, ali moramo da je držimo do kraja. Bilo bi čudesno da ovu tešku sezonu, koja nikome nije bila laka, krunišemo trofejom. Bili smo blizu prošle sezone sa finalom Lige Evrope, ali sada… Mogli bismo da uspemo – rekao je Konte koji nije skidao osmeh sa lica.

Posle utakmice, Konte je u naletu emocija zagrlio direktora Lelea Orijalija, a iz svlačionice se prema pisanju italijanskih medija moglo čuti veoma bučno slavlje. Nakon svega toga, stručnjak je rešio da spusti loptu na zemlju.

- Ne, to nije bila proslava titule, jer to tek treba da zaslužimo na terenu i treba da budemo matematički sigurni. Imamo još 10 utakmica do kraja, neki još devet i 27 do 30 bodova da se osvoji. Vrlo dobro znamo koliko je Serija A teška, a svaki meč je borba za pobedu. Svi gledaju ka cilju, ali nismo ništa postigli do sada – zaključio je Konte.

Video: Stanojević objasnio pretnju da neće ići na derbi ako se ne pobedi Metalac: Tamo ćemo da uživamo

(Telegraf.rs)