Ujutru Barselona, popodne Madrid: Rajola i Halandov otac saslušali najvažnije ponude za Norvežanina

Jasno je, norveško čudo od igrača će u junu najverovatnije napustiti Borusiju

Foto: Tanjug/AP

Mino Rajola je u jednom danu obišao dva najveća španska kluba sa samo jednim ciljem - da sasluša ponude za njegovog super klijenta Erlinga Halanda. Uz italijanskog agenta na oba sastanka bio je i otac igrača Alfe Inge, pa je jasno da je transfer Norvežanina na leto nešto što će se izvesno dogoditi.

Samo je pitanje Barselona ili Real, ili neki treći klub.

Jedini uslov je cena koju mora platiti klub koji ga želi u svojim redovima, a cena je prava sitnica, "samo" 180 miliona evra.

Prema navodima ESPN-a, Alf Inge Haland, Mino Rajola, Đoan Laporta i novi direktor Barselone Metju Alemani su imali sastanak koji je trajao duže od dva sata, a sve ovo je tek prvi korak u ovoj transfer sagi.

Istog dana, negde u popodnevnim časovima, Rajola i Alfe Inge su, na iznenađenje mnogih, viđeni i u Madridu, gde su, uz ručak, obavili razgovor sa prvim čovekom Reala Florentinom Perezom u jednom restoranu.

Španski mediji su uspeli da ih lociraju i samim tim dobiju potvrdu priče o tome da je "transfer decenije" počeo da se dešava. Naznake da bi Haland mogao već ove sezone da napusti Dortmund bilo je njegovo skorašnje javno nezadovoljstvo u nemačkom klubu koji nema kapaciteta da se bori za najveće rezultate na oba fronta, te su to mnogi shvatili kao njegovu jaku žeju da pređe na viši nivo.

(Telegraf.rs)