Benzemi zakazano suđenje za oktobar, optužen je za ucenu saigrača, preti mu i robija

Napadač Reala će konačno izneti odbranu za događaj iz 2015. godine

Foto: Tanjug/AP

Napadač Reala Karim Benzema u oktobru će se na Sudu u Versaju braniti od ozbiljnih optužbi da je bio deo ucenjivača koji su želeli da iznude novac Matjuu Valbueni 2015. godine. Taj slučaj je žestoko uzdrmao francusku reprezentaciju, od tada Benzema više nije ni pozivan u nacionalni tim, u međuvremenu je tužilac sakupio sav materijal za suđenje, a Benzema će se pojaviti kao jedan od osumnjičenih za kriminalne aktivnosti.

Suđenje će se održati 20-22. oktobra, pišu francuski mediji.

Podsetimo, grupa kriminalaca je došla u posed video trake Valbuene u seksualnom činu sa jednom ženom, pa su ga time i ucenjivali. Problem po Benzemu je taj što je upravo on posredovao između kriminalaca, jer navodno neke od njih poznaje, i Valbuene.

Više puta je već izjavio da je samo želeo da ukaže Valbueni da se radi o opasnim ljudima i da bi trebalo da im da novac i da nije bio njihov glasnik, međutim tu svoju tvrdnju će sada morati da dokaže pred sudom.

Istraga ovog slučaja pokazala je da je jedan od kriminalaca Benzemin drugar iz detinjstva koji je ubedio napadača da posreduje u pregovorima sa Valbuenom, tojest da direktno kaže saigraču da im da novac ili će video biti objavljen.

Osim Benzeme, još četvorica osumnjičenih će izaći pred sud u Versaju.

Kada je skandal izbio na površinu, oglasio se čak i tadašnji premijer Francuske, a selektor Dešam na kraju je izostavio Bezemu sa spiska igrača za Euro 2016. godine. Napadač Reala je optužio selektora da je popustio pod pritiscima rasista, aludirajući na svoje alžirsko poreklo.

U slučaju da se dokaže krivica, Benzemi preti od 3-5 godina zatvora.

(Telegraf.rs)