Pogledajte kako je Piksi reagovao na pitanje o ostavci Slaviše Kokeze

Selektor Srbije na konferenciji za medije dotakao se i promena u Fudbalskom savezu Srbije

Fudbaleri reprezentacije Srbije sutra započinju novi kvalifikacioni ciklus za Svetsko prvenstvo u Kataru utakmicom protiv Republike Irske na stadionu "Rajko Mitić" od 20.45 časova. Od osamostaljenja, nijednom nismo izgubili od sutrašnjih rivala, a igrači će se potruditi da ta tradicija ostane "netaknuta" na debiju novog selektora, Dragana Stojkovića Piksija.

Novi selektor odlučio je da na mesto kapitena postavi Dušana Tadića, tako da će jedan od najboljih fudbalera Ajaksa nositi traku u predstojećem ciklusu, ukoliko ne dođe do nekih radikalnijih promena.

A takve smo videli u samom Fudbalskom savezu Srbije tokom ove nedelje. Slaviša Kokeza je napustio mesto predsednika, što je za sobom povuklo čitav niz poteza koji su rezultovali sazivanjem vanredne skupštine, na kojoj će se raspravljati o novom čelnom čoveku ovog tela.

Selektor Srbije kaže da to nije imalo nikakav uticaj na njega i fudbalere, te da su svi fokusirani da utakmicu i na učinak, a ne na stvari van fudbalskog terena.

- To što se desilo naravno da ne utiče na sportski sektor, mi smo fokusirani na ono što nas čeka, bez obzira na taj mali vremenski period koji nas čeka, ali dovoljno je da vidimo kakvi želimo da budemo i kakav fudbal želimo. Igrači su dovoljno inteligentni da shvate, a shvatili su. Imaćemo još jedan trening da izgledamo onako kako želimo. Želimo, hoćemo i možemo! Ne vidim nijedan problem da ne bude tako, osim Irske, koja će pokušati da nas spreči u tome, ali verujem da ćemo uspeti - zaključio je Dragan Stojković Piksi.

Video: Da li konačno sviće srpskoj reprezentaciji: Prvi trening sa selektorom legendom

(Telegraf.rs)