Sprečena tragedija u Sarajevu u poslednjoj sekundi: Sudija izvadio jezik igraču i zaustavio gušenje!

Sjajna i prisebna reakcija glavnog arbitra, Antonija Bandića, koja zaslužuje sve pohvale

Foto: Youtube / Printscreen

Utakmica između Sarajeva i Krupe u šampionatu Bosne i Hercegovine u fudbalu biće zapamćena po herojskom činu glavnog sudije, Antonija Bandića!

Naime, negde pred kraj prvog poluvremena susreta došlo je do sudara dva fudbalera – Mirka Oremuša iz ekipe Sarajeva i Tonija Jovića iz protivničke ekipe. Prvopomenuti fudbaler izvukao je deblji kraj, završio na zemlji i počeo da se guši.

Na svu sreću, glavni sudija susreta je to primetio, pritrčao je i izvukao jezik ovom fudbaleru napolje, kako ne bi došlo do velike tragedije i gušenja. Nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske je sjajno prošao, lekarske ekipe su utrčale na teren i pobrinule su se da sve završi u najboljim manirima. Ipak, najveće zasluge ići će upravo Antoniju Bandiću.

Utakmica se nastavila, a zahvaljujući prisebnosti sudije Bandića izbegnuta je tragična vest. Inače, iskusni Oremuš ima 32 godine, prve korake napravio je u Hajduku iz Splita, posle čega je nastupao za RNK Split i pet klubova iz Izraela – Hapoel iz Tel Aviva, Hapoel Ironi Akru, Hapoel Petah Tikvu, Hapoel Rananu i Hapoel Aškelon.

Video: Fudbaler Zlatibora povredio rame, u pomoć pritrčali lekari Partizana

(Telegraf.rs)