Transfer bomba od 100 miliona je spremna: Haland psovao posle Kelna i najavio odlazak iz Borusije!

Dosta mu je svega...

Foto: Tanjug/AP

Polako, ali sigurno Borusija iz Dortmunda gubi korak u borbi za Ligu šampiona kroz Bundesligu, a samim tim se suočava i sa gubitkom prvog strelca Erlinga Halanda, kojeg jedino još igranje u elitnom takmičenju drži na Vestfalenu.

Sjajni Norvežanin je u subotu popodne sa dva gola protiv Kelna uvećao svoj konto na 21 pogodak u sezoni, a drugi je postigao u 90. minutu za remi protiv Kelna (2:2). Čim je glavni arbitar svirao kraj meča, Haland je besan odšetao u svlačionicu.

Samo je usput dobacio dres koji je obećao štoperu Kelna Horheu Mereu, a Bild prenosi da je pri izlasku s terena negodovao:

- Mrzim ovo! Svaki put isto s***e! - besno je uzvikivao Norvežanin.

Svestan je i Haland da su kiksom protiv Kelna ispuštena još dva boda i da Ajntraht sve više odmiče u trci za četvrto mesto.

Borusija u četvrtfinalu ima male šanse protiv Mančester Sitija, a eliminacija Milionera i izostanak igranja u Ligi šampiona sledeće sezone uslovili bi verovatno i raniji rastanak sa Halandom nego što je bilo planirano jer je usred pandemije bez love od elitnog takmičenja ugrožen opstanak kluba.

Norvežanin u ugovoru koji važi do 2024. ima klauzulu koja stupa na snagu 2022. od 100 miliona evra obeštećenja, ali bi Milioneri mogli da ga prodaju i već ovog leta ukoliko se jave klubovi o kojima se licitira.

Barselona, Real, Mančester Junajted i Siti, Liverpul, Pari Sen Žermen... svi se s vremena na vreme spominju kao klubovi koji žele norveškog golgetera.

Između tih "finansijskih aždaja", s vremena na vreme se spominje Lids, povratnik u Premijer ligu i klub koji za Halanda ima posebno emotivno značenje.

Prvo, Erling je rođen u ovom gradu u julu 2000. godine dok je tata Alfi igrao za Junajted, a nedavno je posle utakmice Norveške i Severne Irske Haland tražio dres prvotimcu Lidsa Stjuartu Dalasu i pritom mu samo šapnuo na uvce: "Marching on together" što je himna ovog jorkširskog kluba.

Takođe, u jednom nedavnom intervjuu izjavio je kako mu je san da osvoji Premijer ligu sa Lidsom, pa tako ne treba biti iznenađen ukoliko u godinama koje dolaze obuče čuveni beli dres tima sa Eland Rouda.

Ipak, sve će na kraju diktirati novac, a on je često u top fudbalu mnogo ispred ličnih emocija.

Video: Ko je Erling Haland?

(Telegraf.rs)