Njukaslov spas u 94. minutu, ali je na pragu zone ispadanja, Vila šokantno ispustila pobedu

Bez pobednika na "Sent džejms Parku"

Foto: Tanjug/ap

Aton Vila je bila na pragu pobede u gostima kod Njukasla, trebalo je da izdrže gosti iz Birmingema još tridesetak sekundi pritiska "Svraka" u nadoknadi vremena, ali baš u tom periodu meča su kapitulirali. Spasonosni gol za tim Stiva Brusa postigao je Džamal Lasels u 94. minutu, za egal 1:1, kojim na kraju daleko više mogu biti zadovoljni igrači domaćeg tima.

Logično, jer im je sada svaki bod zlata vredan u onome što Njukaslu sledi do kraja sezone - grčevita borba za opstanak. 

Samo dve pobede "Svrake" su upisale u poslednjih 18 utakmica pa ne čudi što su se srozale na tabeli gde ih moguće čeka i pad u zonu ispadanja ukoliko jedna od dve ekipe "ispod crte", Fulam i Brajton, upišu pobede u ovoj rundi.

Pogledajte sada i gol Laselsa koji se u nekom krajnjem zbiru može ispostaviti i kao ključan za opstanak Njukasla.

Inače, sve vredno pomena sa ovog meča stalo je u psoeldnjih desetak minuta, na kraju krajeva, oba gola.

Gosti su poveli u 86. minutu, i to autogolom Kierana Klarka, i delovalo je da Njukaslu nema spasa i da je poraz neminovan i ovog puta. Ipak, totalni pritisak na odbranu Vile u samoj završnici urodio je plodom, na veliku žalost gostiju koji su propustili lepu priliku da se izjednače sa Liverpulom na tabeli.

No, i ovako tim iz Birmingema nema razloga da potone jer ima sezonu koju već sad mogu proglasiti kao rezultatski uspešnom.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)