Igrao sa Zvezdom Evropu, bio najbolji strelac lige, a sada je u 44. godini pojačao tim iz beton lige

Darko Spalević ne namerava da stane

Darko Spalević u dresu Zvezde Foto: MN Press

Iako krajem marta puni 44. godine, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Darko Spalević ne namerava da okači "kopačke o klin."

Fudbaler koji je igrao u šest različitih zemalja i koji je dao preko 150 golova, novi je član FK Kragujevac - člana Treće lige grada Kragujevca!

- Njemu ne treba posebno predstavljanje. Možda je dovoljno da kažemo - bivši kapiten Radničkog i najbolji strelac Super lige i da svi znaju o kome je reč. Dame i gospodo, jedno je sigurno, u ovoj polusezoni očekujte goleadu. Koliko on voli i poštuje nas, toliko mi volimo i poštujemo njega. Poželite dobrodošlicu Darku Spaleviću u FK Kragujevac - stoji u saopštenju kluba.

Њему не треба посебно представљање. Можда је довољно да кажемо - бивши капитен Радничког и најбољи стрелац супер лиге и...Posted by ФК Крагујевац on Thursday, 11 March 2021

FK Kragujevac posle 10 kola zauzima drugo mesto na tabeli sa četiri boda manje u odnosu na lidera Stanovo 1941, a upravo ova dva kluba će se sastati u 11. kolu koje je na programu sredinom aprila.

Što se tiče samog Spalevića, on je dres Zvezde nosio u sezoni 2001/02 i igrao je onaj čuveni meč protiv Bajera iz Leverkuzena u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Upisao je ukupno 11 mečeva za crveno-bele i nije postigao gol.

Ali je zato tresao mreže u dresu Slavije iz Sarajeva i Radničkog iz Kragujevca za koji je odigrao oko 130 utakmica i svojevremeno bio i najbolji strelac SL sa 35 godina i 19 pogodaka.

Zabeležio je i jedan nastup za U 23 reprezentaciju Jugoslavije koja je u decembru 1999. izgubila od Argentine u prijateljskom meču rezultatom 1:0. Zanimljivo, za Gaučose su tada igrali Kambijaso, Rikelme, Saviola, Aimar...

U sezoni 2011/12, onoj u kojoj je bio najbolji strelac,uvršten je i u najbolji tim lige. I u BiH je dva puta bio najboli strelac lige, a pored klubova koje smo pomenuli igrao je još za Trepču, Prištinu, Bane, Milicionar, bugarski Černo More, Lokomotivu iz Plovdiva, Dinamo iz Mahačkale, mađarski Zalaegeršeg, kineski Henan, Olimpik iz Sarajeva, Donji Srem i Zvezdaru.

Video: Fenomelna akcija Zvezde za konačnih 4:0 protiv Mačve

(Telegraf.rs)