Kejn presudio Dinamu, Roma raznela Šahtjor, odbrana Arsenala je cirkus

Sve golove možete pogledati na krakju teksta

Foto: AP/Tanjug

Pobedom protiv zagrebačkog Dinama rezultatom 2:0 (1:0), fudbaler Totenhema su praktično jednom nogom u četvrtfinalu Lige Evrope!

Hari Kejn je bio dvostruki strelac za Pevce u 25. i 70. minutu, dok je Dinamo svoju najbolju priliku imao preko Bruna Petkovića u 60. minutu.

Kejn je prvi gol dao nakon sjajne akcije Lamele koji je pogodio stativu, a na odbijenu loptu je natrčao kapiten Totenhema i spremio je u mrežu. Kod drugog je kaznio grešku Teofila koji mu je praktično spustio loptu na nogu.

Ako je Totenhem blizu četvrtfinala, onda je Roma definitivno tamo posle ubedljivog trijumfa nad Šahtjorom kod kuće rezultatom 3:0.

Lorenco Pelegirni je u 23. pogodio za 1:0, da bi rezervista El Šaravi u 73. duplirao vođstvo Vučice. Pomenuti napadač je samo 11 minuta ranije kročio na teren, da bi Manćini u 77. postavio konačan rezultat.

Odbrana Arsenala je ponovo ispala smešna u Pireju, ali su Tobdžije na kraju savladale Olimpijakos sa 3:1 i u revanšu mogu dosta mirnije da igraju.

Odegard je u 34. dao svoj prvi gol u dresu Arsenala, da bi Olimpijakos u 58. izjednačio preko El Arabija. Bila je to neverovatna reakcija kompletne odbrane gostiju, uključujući i golmana. Ipak, Gabrijel u 79. i Elneni u 85. minutu su sve to ispravili.

Vredi pomenuti i to da je Granada golovima Moline i Soldada sa 2:0 pobedila Molde i na dobrom su putu da se plasiraju u TOP 8.

U nastavku pogledajte i golove sa ovih utakmica:

Totenhem - Dinamo:

Olimpijakos - Arsenal:

Granada - Molde:

Roma - Šahtjor:

(Telegraf.rs)