Pravo osveženje u srpskom fudbalu: Trener Mačve pred Zvezdu pričao o kovidu, maturi i popustima

Utisak je da nijedan trener kod nas nije skoro ovako nadahnuto govorio...

Mačva je drugi deo sezone u Superligi počela sa novim trenerom Slavišom Jelićem na klupi, ali je vrlo brzo zbog suspenzije kormilo preuzeo Alfred Jermaniš, nekadašnji trener u mlađim selekcijama Fudbalskog saveza Slovenije.

Stručnjak za koga je malo ko od ovdašnjih ljubitelja fudbala znao do ovog četvrtka kada je izveo fudbalere Mačve na travnjak Marakane. Ipak, ono o čemu se priča je njegov istup pred kamerama TV Arena Sport gde je pokazao da bi mogao da je pravo osveženje za srpski fudbal.

- Ne znam kakva je situacija u Srbiji sa kovidom, da li su škole zatvorene ili ne, ali mi smo došli ovde na maturantski ispit. Mlada ekipa, lepo pozorište, zna se šta je Zvezda, svetski i evropski šampion. Igramo protiv ekipe, to su inženjeri, advokati i doktori i mi danas polažemo maturantski ispit protiv njih - izjavio je Jermaniš.

Mačva na ovom meču nije mogla da računa na dvojicu fudbalera pozajmljenih od strane Crvene zvezde jer je u ugovoru to i precizirano.

- Luka Marković i golman Gordić neće igrati. Mislim da je Zvezda u pravu kad ne dozvoljava da pozajmljeni igrači igraju protiv njih. Barselona recimo to dozovoljava i svaki put je to problem za nju. Imamo rešenja za te dve pozicije iako su njih dvojica dobri igrači i potrebni su nam. Možemo i bez njih.

Treneri često protiv Zvezde motivišu igrače tvrdnjom da je to utakmica bez presije u kojoj treba uživati...

- Imamo mlade igrače i oni su danas na pozornici, na izložbi. Sad je period popusta, ja ne želim da dajem nikome popuste. Mladi igrači će na taj sveti teren da izađu i pokažu da li su spremni za maturu ili ćemo ponoviti vežbu za sedam ili 14 dana - zaključio je Jermaniš.

Video: Stanojević: Voleo bih da idemo na Zvezdu u polufinalu Kupa Srbije

(Telegraf.rs)