"Možemo mnogo da izgubimo": Stanojević ne kalkuliše, sa najjačim sastavom cilja polufinale Kupa

Crno-beli čekaju duel sa Zmajevima posle 15 uzastopnih pobeda i šest vezanih mečeva bez primljenog gola

Foto: Marko Jovanović

Partizanova serija utakmica nastavlja onom koja bi trebalo da ga približi na dva koraka od trofeja. Crno-beli u sredu od 17:05 sati igraju meč 1/4 finala Kupa Srbije protiv Voždovca posle rušilačkog pohoda od 15 pobeda i gol razlike 39:2 u tom nizu - od čega je 14 mečeva Superlige i jedan kup duel.

Impresivan podatak pred novi izazov po igrače Aleksandra Stanojevića.

- Posle Superlige ide nam Kup, zgusnut nam je raspored, oporavili smo se i spremamo se za eliminacionu utakmicu, a svi znamo šta to znači. Vrlo smo oprezni i obazrivi u pripremi meča - kaže u najavi utakmice Stanojević.

Na pitanje da li je ovaj meč idealna prilika za Bajbeka, odgovara:

- Znate šta, kup je idelana prilika za najbolji sastav, ništa ne kalkulišemo. Bajbek nije u prvoj ekipi trenutno, od njega zavisi kad će niti. Ja bih to najviše voleo, ali prvo treba da dođe do najbolje jekipe. U svakom slučaju, neće početi.

Koliko se sastav Partizana rotira prema imenu rivala?

- Samo u okviru najbolje postave pravim rotacije. U Superligi ćemo nešto da promenimo, sad naredni meč sa Zlatiborom, ali za ovu sa Voždovcem idemo u najjačem mogućem sastavu.

Trener Partizana je prokomentarisao i srdžbu mladog Nemanje Jovića na meču sa Radom kada nije uspeo da uputi udarac na gol, pre nego što je bio fauliran - da li je to mentalitet koji bi trebalo da iam svaki igrač Partizana.

- Tako je, to treba da bude taj mentalitet, ali to je glad koja mora da postoji samo za timskom pobedom. Ako ističe samo sebe, nije dobro. Drago mi je što je tako reagovao, želeo sam i ja da da taj gol, ali polako, ide to svojim tokom kod njega.

Foto: Marko Jovanović

Nikola Terzić je još jedan junoša koji srčano radi na tome da zablista u dresu Partizana.

- Dosta dobro radi i on, dobar je bio u prijateljskim utakmicama. Planirali mo ga u junu, ali ako se namseti, zašto da ne i sada da dobije više šanse. Kod nas postoji red, nećemo žuriti ni sa Terzićem

Lepa vest po Partizan i Stanojevića, a najviše po Zdjelara i Šćekića, da su ova dvojica igrača ponovo u pogonu nakon preležanog korona virusa. Njima sada predstoji postepeno uvođenje u ritam.

- Nisu vežbali dok su bili u izolaciji. Zdravlje je najbitnije. Nije problem, sačekaćemo ih, imali su već test opterećenja tako da su na dobrom nivou, a videćemo kad će biti spremni za utakmice. Polako.

Ono što je naročito obradovalo Stanojeviča je podatak kojeg ni sam nije bio svestan tokom meča sa Radom, a to je da je taj meč Partizan završio sa čak osmoricom igrača iz svoje škole!

- Ja volim što više igrača u timu iz omladinske škole, a taj podatak sam tek pročitao u novinama. Nisam video to odmah. Što se tiče naših fudbalera iz omladinske škole, imamo dovoljno bonus igrača. Žao mi je samo što su neki otišli na pozajmice.

Voždovac ima pobedui tri remija - nekome deluje da će Partizan imati lak zadatak?

- To možda tako deluje, ali ovo je eliminaciona utakmica i oni nemaju šta da izgube, a mi imamo mnogo da izgubimo. Imali smo baš tešku utakmicu na Krovu njima, obe su bile takve sa njima ove sezone. Znam da maju određenih kadrovskih problema, ali će sasvim sigurno izaći resterećeno, što ne važi za nas. Što se nas tiče, igramo u najbojem sastavu, ne kalkulišemo.

Foto: MNPress

Stanojević ne haje mnogo za činjenicu da je Partizan već šest utakmica bez primljenog gola. Kaže - ne prati statistiku.

- Ne znam koliko ih imamo bez primljenog gola, ali znam da smo u nekima lako mogli da primimo. Znate šta, u statistiku ne verujem, ne verujem podacima, gledam samo iz kola u kolo, ali je i lepo kad pobeđujete i ne primite gol.

Iako je tek četvrtfinale, nekako je navijački očekivati da se Partizan i Zvezda sudare u borbi za pehar, možda i ranije.

- Možda oni ispadnu, možd i mi ispadnemo do tada. Kup je ,kao što znate, specifično takmičenje, svako svakog može a pobedi. Može svako ispadne, dešava se. Mi smo spremni na sve u ovoj fazi,  vežbali smo i penale. Spremamo se za svaku moguću varijatnu.

Na kraju, reč dve o novom sardniku Ivici Kralju, koji je imenovan za šefa skauting službe kluba.

- Ivicu znam dugo vremena, igrali smo zajedno još u kadetima, on je dete i legenda Partziana. Naravno da sam srećan što je ovede u kubu i zadovoljan sam što ćemo sarađivati.

(Telegraf.rs)