Pioli: Prošli smo tim koji nam je stvorio ogromne probleme!

Trener Milana priznao da je njegon tim trebalo da juri treći gol u Beogradu

Foto: Tanjug/AP

Preživeo je Stefano Pioli Crvenu zvezdu i zbog gola u gostima je odveo svoj Milan u osminu finala Lige Evrope

Pitanje je da li su zaslužili gledajući ovu partiju na San Siru gde je Zvezda sa igračem manje izvukla 1:1, mada je u nekoliko situacija mogla i da povede.

Stiče se utisak da se Milan i te kako kockao što sa Marakane nije doneo povoljniji rezultat, o čemu je i sam Pioli govorio:

- Jasno je da nismo u najboljoj formi, neke pobede su nas pumpale energijom i samopouzdanjem, ovoga puta su nam ti elementi nedostajali. Šteta što situaciju nismo bolje kontrolisali, što nismo bili za nijansu preciziji u pasu, što nismo birali bolja rešenja, međutim, najvažnije je da smo prošli dalje protiv tima koji nam je stvorio ogromne probleme u oba meča - rekao je Pioli i dodao:

- U prvom susretu, prestali smo da jurimo treći gol, odmarali smo se na lovorikama stečenog vođstva. Ovoga puta nismo to radili, stvorili smo šanse za Rebića i Ibrahimovića, a na ovom nivou takmičenja sve je pitanje detalja, često sitnice prave veliku razliku.

Pričao je Pioli i o problemu koji Milan ima u ovom delu sezone.

- Čini mi se da je kod nas psihološki umor već od fizičkog, s obzirom da smo sezonu počeli još u kvalifikacijama. Pokušavam da komuniciram sa momcima tokom utakmice, da ih ohrabrim, ali pošto su izuzetno odgovorni možda sami sebi nameću pritisak. A, nema razloga. Ionako već imaju sjajnu sezonu, prošli su teške izazove i očajali pred dane buduće.

- Ako posmatramo ceo tok sezone, i dalje je pozitivna. Nije još završena, jer bi nam osvajanje Lige Evrope osiguralo mesto u Ligi šampiona. Pravimo dosta grešaka i nismo onako čvrsti kakvi smo bili u bliskoj prošlosti, međutim, ovaj duel možemo da posmatramo kao važnu odskočnu dasku. Ključno je što smo prošli

- Ranije smo umeli bolje da kontrolišemo utakmice, da gradimo akcije iz poslednje linije ili budemo brži i opasniji u napadu. Sad se krećemo sporije, što utiče da nam linije tima budu rastegnute. Na kraju krajeva, rivali nas bolje poznaju, između ostalog i što nismo dovoljno brzi. Moramo da budemo dominantniji, agresivniji - jasan je trener Milana.

(Telegraf.rs)