Nema odbrane od ovog čoveka, Ronaldo opet pogodio, Juve hita da stigne Inter i Milan

"Stara dama" u derbiju savladala Romu 2:0 uz veliki doprinos Portugalca

Foto: Tanjug/AP

Juventus ne mora da brine, ima Ronalda, i sa njim mu je šampionska trka zagarantvana do kraja sezone. Baš kada su neki imali utisak da "Stara dama" polako posustaje za Interom i Milanom, da ova sezona "nije njihova", Portugalac ih je demantovao, jer sa njim nema mesta pesimizmu kod navijača torinskog kluba.

U derbiju 21. kola Serije A trećeplasirani Juventus je savladao četvrtoplasiranu Romu 2:0, a upravo je Portugalac bio možda i najzaslužniji za takav epilog.

Dao je gol u 13. minutu, a u 69. čekao loptu da je pošalje u mrežu, ali je to umesto njega uradio defanzivac Rome Ibanjez - uklizao je ispred Ronalda i postavio konačan rezultat.

Foto: Tanjug/AP

Juve je tako nastavio poteru za Interom i Milanom, važno je reći da ima meč manje od lidera "neroazura", i pet bodova manje od njih, a trenutno četiri manje od "rosonera", koji takođe imaju meč maje.

Pogledajte Ronaldovu novu majstoriju, primetićete sa koliko je rutine uspeo da postigne ovaj gol iako ovo nije bilo nimalo jednostavna situacija. Trebalo je brzo odreagovati u prijemu jednom nogom, a onda i šutirati precizno drugom - i sve je to sjajni Portugalac savršeno odradio.

Kod već pomenutog autogola Ibanjeza veliki posao su odradili Kvadrado i Kuluševski, bila je to akcija koju je trebalo da završi Ronaldo, i sve je išlo ka tome, ali se isprečio malerozni Ibanjez i klizećim startom pogodio sopstvenu mrežu.

Roma, posle ovog poraza, ostaje na 40 bodova sa ne baš velikim šansama da se do kraja uključi u borbu za sam vrh. Ovaj meč joj je bio idealna prilika za tako nešto.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)