Nezapamćen start za zatvor: Kramponima u glavu golmana, pogledajte kako mu sad izgleda lice

Može se reći da je čuvar mreže Baije dobro prošao što mu je glava ostala na ramenima posle ovako divljačkog starta

Foto Profimedia

Često smo svedoci grubih startova u fudbalu posle kojih se dešavaju i ozbiljne povrede. Najčešće one dođu nehotice, u žaru borbe, ali jedno od nepisanih pravila je da je golman u svom kaznenom prostoru zaštićen kao "beli medved" i da napadači moraju da uvek budu oprezni kada startuju u duelu sa golmanom.

Poznato je da je Peter Čeh svojevremeno morao na operaciju glave i ugrađivanje metalnih pločica u mesto kosti lobanje zbog jednog takvog starta, a sličnu sudbinu mogao je da doživi i brazilski golman Daglas, na koga je divljački startovao igrač Vasko da Game, Leandro Kastan.

Kod jednog prekida je defanzivac Vaska podigao visoko nogu i pokušao đonom da udari loptu, ali je naleteo direktno na golmana Baije, koga je pogodio kramponima pravo u lice.

On se momentalno srušio na pod, a ono što je neverovatno, jeste da je sudija nakon ovog starta tražio VAR i daje Kastanu pokazao samo žuti karton, koji mu je doduše bio i drugi žuti, pa je isključen iz igre.

Nema sumnje da će ovaj start biti predmet dalje istrage u Brazilu, jer za ovakve startove nekome neko bukvalno može da ostane i bez glave na ramenima.

Zahvaljujući porazu od Šefilda i remiju s Arsenalom, Mančester Junajted više nije na prvom mestu Premijer lige, i zato je večerašnji (21.15) meč sa Sautemptonom vrlo važan za Đavole. Kvota na keca je 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Junajted – Sautempton.

(Telegraf.rs)