Partizanovi klinci vraćeni među vršnjake

Postoji ideja da se prvom timu priključi golman omladinaca, kako bi se nadomestio izostanak povređenog Nemanje Stevanovića

Foto: FK Partizan/M. Todorović

Petorica momaka iz Omladinske škole Partizana, uključujući i čuvara mreže Teleoptika, koji su prošli kompletne pripreme sa prvim timom, obavili su juče razgovor sa trenerom Aleksandrom Stranojevićem, odradili još jedan trening sa prvim timom, a već od danas se vraćaju u omladinsku selekciju, u kojoj će provesti prolećni deo sezone.

To je još u Turskoj i nagovestio Aleksandar Stanojević, napominjući da će Aleksa Purić, Mihajlo Petković, Samed Baždar, Vanja Vlahović i Marko Milovanović odraditi pripreme, a potom se vratiti među vršnjake kako bio imali utakmice u nogama.

Trener je tada istakao da bi za mlade igrače taj nagli prelaz iz omladinskogh staža na profesionalni nivo bio poguban, pa je odlučeno da se ide postupno, korak po korak, da talenti ne "preskaču razrede", već stasavaju na pravi način.

Pritom će svake sedmice će biti pozivani među prvotimce kako bi nastavili sa privikavanjem na najviši nivo, radom i razvojem.

Foto: FK Partizan/M. Todorović

U Humskoj još treba da razreše dilemu trećeg golmana prvog tima, s obzirom na činjenicu da Nemanja Stevanović mora na operaciju ramena, a Lazar Slavković, koji je takođe bio na pripremama sa prvim timom nema pravo dvojne registracije, jer brani za Teleoptik, koji je u trećem rangu takmičenja.

Zato postoji ideja da se prvom timu priključi mladi Matija Gočmanac, koji bi tokom sedmice radio u najjačoj selekciji, a potom bi vikendom branio za omladince, koje predvodi trener Nenad Brnović.

Video: Stanojević besni: Obavestite nas da Zvezda Srbija igra finale LE,pa sa FSS menja pravila kada poželi