"Nije istina da je Joviću jezik bio problem da se snađe u Realu": Zidanov pomoćnik demantovao Srbina

Luka je rekao da se teže sporazumevao sa Francuzem te da je zbog toga trpela i njegova karijera u Madridu

Foto: Profimedia

Prvi pomoćnik Zinedina Zidana David Betoni demantovao je Luku Jovića koji je izjavio da zbog "slabije komunikacije sa Zidanom" nije uspeo da se izbori za minutažu u "Kraljevskom klubu".

Srpski fudbaler se upravo zbog manjka prostora u Madridu vratio u Ajntraht, gde će do leta igrati na pozajmici, a potom ponovo pokušati da se nametne Zidanu, ili bilo kom drugom treneru ukoliko Francuz napusti klub kao što se sporadično spekuliše.

Betoni, koji trenutno vodi tim jer je Zidan u karantinu zbog korona virusa, rekao je da jezik nikako nije bio barijera za Jovića u Realu.

- U današnje vreme imate mnogo ljudi u stručnim štabovima mnogih ekipa koji govore različite jezike. Mi uvek možemo pričati sa bilo kojim igračem, na bilo kom jeziku. Fudbalska terminologija je prosta. Lako se igrači i treneri sporazumevaju. Jedno je prilagođavanje igrača na novu sredinu, a nešto drugo komunikacija, ona nikad nije problem - rekao je Betoni.

Podsetimo i na nedavnu izjavu Jovića za nemačke medije kojima je približio razloge zbog kojih je bio rezervista kod Zidana.

- Za Zidana sam već rekao da je vrlo iskren i fenomenalan čovek. Sa Adijem imam bolju komunikaciju zato što obojica pričamo engleski. U Španiji nisam mogao da napravim tu komunikaciju sa Zidanom. On ne priča engleski, ja ne pričam španski... Ali obojica su sjajni treneri i odlične osobe - rekao je Jović.

(Telegraf.rs)