Juventus potukao Milana na San Siru, trka za Skudeto ponovo otvorena!

Juventus je ovom pobedom prišao vodećem Milanu na sedam bodova razlike, ali torinski klub ima i utakmicu manje

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Juventusa uspeli su u 16. kolu Serije A da zakuvaju borbu za Skudeto pošto su vodećeg Milana savladali na San Siru sa 3:1 uz sjajnu partiju mladog Kijeze koji je dva puta pogađao, oba puta na asistenciju Dibale.

Federiko Kijeza načeo je mrežu Milana u 18. minutu, a to se od starta osećalo u vazduhu jer je gostujuća ekipa u nekoliko talasa strahovito zapretila i najzad poentirala. Paolo Dibala je na nekih 17 metara video Kijezu kako utrčava, te elegantnom "štiklom" uposlio saigrača koji je izašao pred Donarumu i matirao ga za vođstvo.

Od tog momenta, "stara dama" polako popušta, a Milan je sve agresivniji. Nekoliko pokušaja preko Čalhanoglua i Leaa nije prošlo, a jeste Kalabrijin četiri minuta pre kraja prvog poluvremena.

Rabio je, pod velikom sumnjom da je fauliran, izgubio loptu koja je brzo došla do Leaa na levoj strani koji je vukao kontru do šesnaesterca a onda uputio jedan pas po sredini kaznenog gde se našao Kalabrija koji je lepo otvorio nogu i poslao loptu u gornji desni ugao gola Ščensnoga.

Bilo je jasno da će biti još vatre u drugom delu igre, ali se nije pretpostavljalo da će samo gost da trese mrežu. Kijeza je još jednom dobro reagovao na asistenciju Dibale, ista kombinacija i isti epilog - Juventus vodi 2:1.

Pod velikim pritiskom, milanska ekipa je pokušavala da odigra ofanzivnije, ali se pribojavala kontre protivnika koji je samo to i čekao. I dočekao. MekKeni je 14 minuta pre kraja susreta dobio loptu od Kuluševskog i povisio na nedostižnih 3:1. Oba igrača koja su učestvovala kod pečata pobedi ušla su u 63. minutu, tako da se kredit može dati i treneru Pirlu koji je pogodio sa izmenama.

Juventus je ovom pobedom prišao vodećem Milanu na sedam bodova razlike, ali torinski klub ima i utakmicu manje, tako da se borba za titulu tek zahuktava i ovo je bio momenat koji je vratio "staru damu" u trku za još jedan Skudeto.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)