Vlahović iz penala ublažio poraz od Lacija, Miha ispustio pobedu, Golemić pogodio protiv Rome

Vlahović je odigrao čitavu utakmicu za Violu, dok je Nikola Milenković presedeo na klupi iako je Kaisedo doneo vođstvo domaćinu upravo preko srednjeg štopera gde Pecelja menjao našeg defanzivca

Foto: Profimedia

Fudbaleri Lacija slavili su protivi Fiorentine u 16. kolu Serije A sa 2:1, a jedini pogodak za "Violu" postigao je Dušan Vlahović sa bele tačke dva minuta pre kraja susreta, ali gosti nisu uspeli da otkinu makar deo plena.

Lacio je poveo već posle šest minuta igre golom Kaiseda, pa su tako na odmor otišli sa prednošću koja je udvostručena u 75. minutu kada je Imobile zatresao mrežu Fiorentine.

Tek dva minuta pre nadoknade, gostujuća ekipa dobija priliku da prepolovi zaostatak, što i čini sa bele tačke pogotkom srpskog reprezentativca Vlahovića. Ipak, nije bilo još jednog blica koji bi sprečio Rimljane da dođu do sva tri boda.

Vlahović je odigrao čitavu utakmicu za Violu, dok je Nikola Milenković presedeo na klupi iako je Kaisedo doneo vođstvo domaćinu upravo preko srednjeg štopera gde Pecelja menjao našeg defanzivca.

Sa druge strane, Sergej Milinković-Savić je prilično dobro odigrao i pokrio sve svoje zadatke tokom čitavog meča.

Bolonja Siniše Mihajlovića ni nakon mesec dana nije uspela da ostvari pobedu iako je od nje delilo nekoliko minuta. Mihini puleni su odigrali 2:2 na svom stadionu sa Udinezeom.

Dva puta je Bolonja vodila, preko Tomijasua i Svanberga, a gosti su se oba puta vratili preko Pereire i Arslana koji je u drugom minutu nadoknade ozvaničio podelu bodova.

Od starta drugog dela igre, Bolonja je igrala i sa igračem manje pošto je upravo strelac drugog gola Svanberg zaradio drugi žuti karton.

Roma je odigrala jednu sjajnu utakmicu protiv Krotonea i slavila sa 3:1 na gostovanju, a sva tri gola "vučica" je postigla u prvom poluvremenu pa je posle 45 minuta bilo jasno ko će slaviti.

Majoral je bio strelac u osmom i 29. minutu, a onda i Mkhitarijan sa bele tačke u 35. minutu. Krotone je pokušavao da se vrati u meč, ali je tako samo rizikovao da doživi još jedan debakl.

Ipak, u 71. minutu stiže počasni gol nakon centaršuta Mesiasa koji je pronašao srpskog internacionalca Vladimira Golemića koji je glavom zatresao mrežu rimskog tima i postavio konačan rezultat.

Priliku u Krotoneu dobio je Miloš Vulić koji je ušao na startu drugog poluvremena, a Golemić je zaradio i žuti karton u prvom delu igre.

Torino je podelio bodove sa Veronom (1:1), a oba gola su stigla u poslednjih 25 minuta. Prvo je Dimarko pogodio za vođstvo gostiju u 67. minutu, a čast "bikova" spašena je šest minuta pre kraja kada je Bremer zatresao mrežu.

U dresu torinskog tima mogli smo videti Sašu Lukića koji je napustio igru tek 12 minuta pre kraja susreta, dok je golman Vanja Milinković-Savić gledao susret sa klupe. U Veroni, Ivan Ilić je u ušao u igru u 25. minutu nakon što se kapiten Veloso povredio, ali ovoga puta nije bilo gola za njega, iako je pokazao da to i te kako može protiv Intera.

Sasuolo je slavio na svom trenu protiv Đenove, a kao i u Torinu, mreža se tresla isključivo u drugom poluvremenu. Boga je u 52. minutu doveo domaćina u prednost, Šomurodov je 12 minuta kasnije poravnao, ali je Raspadori u 83. minutu vratio prednost Sasuolo i ipostaviće se doneo konačnih 2:1.

I na tom meču smo na terenu mogli videti dva srpska igrača. Filip Đuričić je odigrao solidnu utakmicu za Sasuolo, a u 74. minutu je bio zamenjen upravo Raspadorijem koji je pogodio za Sasuolov trijumf. Sa druge strane, Ivan Radovanović je proveo svih 90 minuta u igri.

Atalanta je u jednom laganom ritmu nastavila da ređa dobre rezultate, pa je tako u Bergamu slavila protiv Parme sa 3:0, a Inter je propustio mogućnost da ostane uz Milan na čelo tabele pošto je poražen od Sampdorije posle nekoliko dobrih rezultata.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)