Trećeligaš ponizio Seltu u Kupu, sramota i za Maksimovićev Hetafe

Ibica dala pet komada timu iz Viga * Kordobi gol dovoljan da sruši Hetafe

Printskrin: Youtube/English Foootball

Prošle godine su namučili Barselonu i izgubili tek u nadoknadi vremena, ove je španski trećeligaš Ibica ponizio Seltu i izbacio je iz Kupa Kralja - 5:2 (3:0)!

Čini se da je domaći pitanje pobednika rešio već posle prvog poluvremena, kada su u razmaku od 12. do 28. minuta postigli tri gola. Dvostruku strelac je bio Kastel, a jedan je dao Mateo Perez.

Kada je Molina u 61. iskoristio penal za 4:0, bilo je jasno da će Selta doživetu veliku sramotu. Ipak, pitanje je šta bis e desilo da je Mina u 91. iskoristio penal pri rezultatu 4:2.

Prethodno je isti igrač smanjio na 4:1, rezervista Helsgrove je u 81. pogodio za 4:2, da bi Rodado u 93. postavio konačan rezultat nakon što je Selta propustila šansu da priđe na gol zaostatka na tri minuta do kraja.

Ako je Selta ponižena, onda je Hetafe u neku ruku doživeo sramotu - jer su i oni ispali od trećeligaša!

Bolji od njih bila je Kordoba koja je slavila golom Ledesme u 6. minutu (1:0), a vredi pomenuti da srpski reprezentativac Nemanja Maksimović nije bio ni u protokolu.

Sevilja i Viljareal nisu dozvolili iznenađenje i prošli su u narednu rundi laganim pobedama u gostima. Sevilja je sa 2:0 savladala Linares, dok je Valjadolid sa 4:1 dobio Zamoru.

(Telegraf.rs)