Tripije plaća danak svoje gluposti: Kladio se gde će nastaviti karijeru, sada pauzira deset nedelja

Duga pauza za aktuelnog fudbalera Atletiko Madrida

Foto:

Glupost Kijerana Tripijea došla je na naplatu. Engleski fudbaler se kockao kada je prelazio iz Totenhema u Atletiko Madrid, stavljao je novac na to gde će nastaviti karijeru. I u tome je uhvaćen. Sada će morati na podužu pauzu.

Nije poznato koliko je novca Tripije uplaćivao u kladionicama, a ne zna se ni koliko je zaradio od svega. Međutim, Englezi su ga uhvatili u zlodelu, a na Ostrvu su veoma rigorozni kada je reč o klađenju na ishode sopstvenih utakmica ili transfera. Isto tako, zabranjeno je davati informacije drugima o bilo čemu što ima veze sa fudbalom ili stanjem u klubu.

Fudbalski savez Engleske je tako odredio Tripijeu desetonedeljnu suspenziju, tako da on neće na teren istrčati sve do početka marta. Atletiko neće moći da računa na njega za utakmice Primere, kao ni za prvi duel sa Čelsijem u Ligi šampiona. Englez će uz to morati da plati globu u iznosu od 78.000 evra.

Kazna je taman toliko duga da Tripije može da se vrati i zaigra za reprezentaciju Engleske na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje je na programu krajem marta predstojeće godine.

(Telegraf.rs)