Navijači u Japanu u panici: Inijesta se teže povredio, možda završava karijeru

Bio bi to tužan kraj velike fudbalske legende

Foto: Printscreen: You Tube: ieraHDTV

Još pre dve godine, Andres Inijesta se odlučio da dres Barselone zameni onim iz Visel Kobea. Za vreme provedeno u Japanu, legendarni fudbaler je upisao 63 nastupa i postigao 13 golova, te tako postao miljenik tamošnje publike.

Međutim, danas je iz ove zemlje stigla loša vest, pošto je Inijesta doživeo težu povredu mišića zbog koje će čak morati da bude podvrgnut operaciji. To znači da će morati da pauzira bar četiri meseca.

Kako se dalje navodi, on će uskoro biti prebačen u Barselonu, gde će ga operisati poznati lekar Ramon Kugata koji ima dosta iskustva kada je reč o sportskim povredama. Ono što brine jeste dug period oporavka, a navijači uveliko brinu da bi ovo mogao da bude i kraj karijere legendarnog Inijeste.

On trenutno ima 36 godina, a na teren bi mogao da se vrati tek u aprilu kada će biti na pragu 37. godine života. Posle šesnaest godina provedenih u Barseloni i dve godine u Visel Kobeu, veliko je pitanje koliko snage će Inijesta imati da se vrati u adekvatnu formu.

Sa španskim nacionalnim timom osvojio je Evropska prvenstva 2008. godine i 2012. godine, kao i Svetsko prvenstvo 2010. godine održano u Južnoj Africi.

(Telegraf.rs)