Italijani izdvojili 3 igrača Zvezde: Jedan od njih je Stankovićeva inspiracija u formaciji 4-2-3-1

Doduše, ne zaboravljaju ni Falčinelija i Boaćija koji su svojevremeno igrali Seriju A

Foto: MN Press

Italijanski mediji su složni u jednoj stvari - njihov Milan je imao sreće što je izvukao Crvenu zvezdu na žrebu Lige Evrope i tako izbegao ekipe kao što su, na primer, Benfika, Sosijedad i Salcburg!

Međutim, tamošnja "Gazeta delo Sport" piše da bi Zvezdu trebalo uzeti sa dozom rezerve i da je u pitanju solidan tim sa zanimljivim talentom na sredini terena.

Ističu u prvi plan Dejana Stankovića, kao bivšeg igrača Intera, kao i Dijega Falčinelija i Ričmonda Boaćija koji su igrali svojevremeno u Seriji A.

- Otkako je Stanković na čelu, tiom leti sa pobedama, Kako kod kuće, tako i u Evropi. Partizanu beže devet bodova, a gol razliku +43 treba posebno uzeti u obzir. Bez poraza su na 13 mečeva i jedine iozgubljene utakmice u sezoni su ona protiv Omonije na penale i protiv Hofenhajma. Kroz grupnu fazu LE su lagano prošli - stoji u analizi "Gazete".

Pomenuti medij je izdvojio trojicu igrača koji su najveća snaga Zvezde. To su Aleksandar Katai, Veljko Nikolić i Mirko Ivanić.

- Katai je jedna od najvećih snaga Stankovićevog kluba. Dao je 10 golova i zabeležio četiri asistencije, ali najveća inspiracija za Stankovićevu formaciju 4-2-3-1 jeste Ivanić koji ima i "porok" postizanja golova. Nikolić je tu da napada sve vezne igrače preko kojih se odvija ofanziva - navodi se u tekstu.

(Telegraf.rs)