Lazetić zvanično stigao u FSS: Došao je trenutak da svoje bogato iskustvo stavim u službu Saveza

Bivši igrač Crvene zvezde biće zaduežn za rad u mlađim kategorijama

Foto: MN press

Nikola Lazetić, doskorašnji sportski direktor Vojvodine, imenovan je za direktora mlađih reprezentativnih selekcija Fudbalskog saveza Srbije!

Tim povodom Lazetić je dao intervju za sajt FSS gde je rekao šta će biti njegova konkretna zaduženja i koji su to aspekti Saveza na kojima najviše može da doprinese svojim znanjem i iskustvom.

- Da, tačno je. Danas sam zvanično postao deo Fudbalskog saveza Srbije i mnogo mi je drago zbog toga. Ja sam jedan od onih igrača koji je prošao apsolutno sve reprezentativne selekcije, od pionira do A tima. Nadam se da ću svojim iskustvom da pomognem da mlađe kategorije napreduju i da budu na mestu koje im pripada - rekao je Lazetić i dodao:

- Imao sam stvarno dobru karijeru iza sebe. Mnogo sam zadovoljan svime što sam postigao i kako se razvijalo od trenutka kada sam počeo da se bavim profesionalnim fudbalom pa do povlačenja sa terena. Sada je došao trenutak da svoje bogato iskustvo i neka svoja fudbalska ubeđenja stavim u službu Saveza i da mnoge stvari koje sam naučio u igračkoj karijeri implementiram na novom radnom mestu i doprinesem daljem razvoju srpskog fudbala. Ne bih nikoga posebno isticao, radio sam zaista sa velikim i priznatim stručnjacima, imao sam mnogo dobrih trenera, sportskih direktora i ostalih fudbalskih radnika od kojih sam imao šta da naučim.

Na pitanje kakvu saradnju očekuje sa rukovodstvom Saveza, predsednikom Kokezom i da li je već izneo neke ideje za koje misli da će unaprediti rad naše fudbalske organizacije, Lazetić je rekao:

- Sama činjenica da sam potpisao ugovor govori o tome da očekujem odličnu saradnju. Sigurno je da ćemo neke stvari promeniti. Želimo da FSS napreduje i da se mladi fudbaleri edukuju na svim poljima, ne samo fudbalskim. Normalno je da imam neke svoje ideje i sigurno ću ih predočiti ljudima koji su iznad mene po funkciji, nadam se da ćemo zajedničkim snagama napredovati u svakom smislu te reči.

Prokomentarisao je i žreb za Svetsko prvenstvo, odnosno grupu koju je Srbija izvukla u ponedeljak.

- Zadovoljan sam ishodom žreba. Mogao je da bude i mnogo teži, ali isto tako je iz nekog šešira mogao da se izvuče i lakši protivnik. U svakom slučaju, lepo je da znamo da na papiru imamo realne šanse za plasman na Svetsko prvenstvo. Bitno je da u kvalifikacije uđemo veoma ambiciozno i da se nadamo najboljem mogućem ishodu. Veliki sam optimista po pitanju novog kvalifikacionog ciklusa.

Foto: MN Press

Zanimljivo, Lazetić je svojevremeno bio član one generacije nacionalnog tima koja se opekla protiv reprezentacije Azerbejdžana.

- To je najbolji dokaz da papir ne igra neku važnu ulogu u savremenom fudbalu. Favoriti moraju na terenu da opravdaju taj epitet i ne smeju nijednog trenutka da se opuste ili potcene protivnika. Utakmice se dobijaju uz mnogo želje i htenja i niko ne sme sebe unapred da proglasi pobednikom. Mi smo imali jako neprijatno iskustvo u utakmici sa Azerbejdžanom u Podgorici.

- Dao sam gol, vodili smo 2:0 i nismo uspeli da pobedimo. Skupo smo platili taj i to iskustvo jer smo nerešenim rezultatom izgubili ključne bodove u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo. Nadam sa da ću i ja i većina igrača koji su prošli kroz tu situaciju imati priliku da aktuelnim reprezentativcima skrenemo pažnju na zamke koje ih očekuju u duelima protiv Azerbejdžana. Siguran sam da će oni to iskoristiti na najbolji način.

Foto: MN Press

Lazetić će sarađivati sa zamenikom predsednika Markom Pantelićem i sportskim direktorom Saveza na polju mlađih reprezentativnih selekcija, a tu je urađeno mnogo pozitivnih stvari u proteklom periodu (veliki broj naše dece iz inostranstva evidentirano i regrutovano u reprezentaciju Srbije).

- Slažem se da je urađeno dosta toga dobrog po pitanju komunikacije sa decom iz dijaspore i njihovog uključivanja u rad sa našim selekcijama. Sa Pantelićem i Matijaševićem sam dugo igrao fudbal, odrasli smo zajedno, delili dobre i loše stvari… Razumemo se odlično i nadam se da ćemo uraditi još puno toga da se neke stvari unaprede i da svi zajedno rastemo i kao Savez, ali i mi lično kao sportski radnici i prijatelji.

(Telegraf.rs)