Golmanska nameštaljka u Vranju? Već drugi čuvar mreže Dinama kome klub "hoće da završi karijeru"

Pre samo dve godine Vranjanci su i tadašnjeg golmana Urođa Đurića optuživali da namerno loše brani

Foto: MN press

Šta se to dešava u fudbalskom Vranju? Kakve to probleme imaju sa golmanima?Za samo dve godine već su dva golmana osumnjičili da su učestvovali u takozvanoj "prodaji utakmica".

Dragan Recko Antić, trener Dinama i alfa i omega tog kluba, najavio je da će tužiti svog golmana Miroslava Orlića zbog sumnjivih golova koje je primio na meču protiv Zemuna!

I to ne bi možda bilo toliko zanimljivo da pre samo dve godine tadašnji V. D. trener Dinama u odsustvu Antića (imao suspenziju), Radmilo Raća Jovanović nije izjavio da će tadašnjem golmanu rezervnom da "završe karijeru" zbog propusta na meču sa Partizanom.

Tada je golman Uroš Đurić imao neverovatne kikseve i bio je tragičar ekipe, pa je trener Jovanović rekao:

- Ovaj (Đurić) nije trenirao skoro deset dana. Nemamo zamenu, a to što je u njegovoj glavi, to ćemo mi u klubu da rešimo. Neko će da ode iz kluba, ili ćemo da mu završimo karijeru - rekao je tada Jovanović.

Video: Saša Ćurčić: Neka mi naprave spomenik kao izdajniku, samo da Dinamo ostane u ligi!

Dve godine kasnije Miroslav Orlić golman Dinama iz Vranja, je najpre dospeo u žižu javnosti medija nakon neverovatnog autogola pre nekoliko nedelja, kada je rukom bacio loptu direktno u svoju mrežu, a sada je imao sličan ispad kojim je poklonio Zemunu pobedu od 3:2.

Uroš Đurić bivši golman Dinama koga su nepravedno optužili i pretili mu pa je morao iz kluba Foto: MN press

Nakon toga se oglasio i Recko Antić i zapretio tužbom.

- Glavnu ulogu odigrao je golman Orlić, glavni krivac za drugi i treći gol. Dva puta smo vodili, mogao je da uhvati loptu kod trećeg gola, ali namerno je ispustio. Nemoguće je da je to uradio slučajno, namera je očigledno postojala. Prijavili smo nadležnima da istraže sve okolnosti, ukoliko je učestvovao u prljavim radnjama - ističe Antić i dodaje:

- Dinamo je sigurno čist klub, bez mrlja i nećemo da dozvolimo da neko prodaje i namešta utakmica, a da klub zbog toga ispašta. Orlić je suspendovan i tužićemo ga za odštetu kluba - rekao je Antić.

Prošli golman Uroš Đurić takođe je suspendovan bio posle meča sa Partizanom 2018. godine i nije smeo u Vranje da se vrati. On je 2019. potpisao za klub iz Makedonije i još je tamo.

Video: Dragan Antić: Videće Srbija koliko Vranju znači fudbal!