Mile je pre 3 dana igrao protiv Kurilovca, a onda seo u kola i prešao 700 km da čuva Ronalda

Štoper Osijeka je hit i heroj Hrvatske posle novembarskih mečeva, ali i dobar primer mnogim fudbalerima Srbije

Foto: AP/Tanjug

Hrvatska je poražena u poslednjem kolu svoje grupe u A Ligi nacija od Portugalije sa 3:2 u Splitu, a u hrvatskim medijima je kao heroj označen Mile Škorić, 29-godišnji štoper Osijeka, koji se stavio na raspolaganje selektoru Zlatku Daliću nakon što ga je ovaj pozvao u nedelju uveče iznenada, zbog problema sa štoperima.

Selektor Hrvatske je pozvao Škorića, rekavši mu da mu treba igrač koji će čuvati Kristijana Ronalda. Škorić je samo tri dana ranije u kupu Hrvatske igrao protiv Kurilovca, ali se bez pogovora stavio Daliću na raspolaganje.

- Ma kakvi. Igrati za reprezentaciju, i to još protiv Portugalije, kako to može biti naporno? Odmah sam seo u auto, u ponedeljak odradio testiranje na koronu i nastavio za Split, gde sam odradio trening i utakmicu. Rekao sam tim menadžerki Ivi Olivari da ću sam doći svojim autom, tako je bilo najbrže i najjednostavnije.

O samom čuvanju Ronalda, Škorić ističe da posao nije lak s obzirom na kvalitete zvezde Porugalije.

Mile Škorić; Printskrin: Youtube/SN tv Sport nedjeljom

- Vidi se ta njegova sprema i glad. U jednoj situaciji je sprintao i napravio lažnu kretnju, i to jako brzo. Kretnje koje radi izdvajaju ga od ostalih, a da ne pričam o fizikalijama, skočnosti, udarcima i kontroli lopte. Čuvao sam ga, imao sam zadatak da ga pazimna defenzivnim kornerima. Mislim da sam dobro odradio posao, čak sam i tri kornera raščistio, a svi znamo koliko je Ronaldo opasan u igri glavom. Zbog toga sam srećan - rekao je Škorić za Indeks.

I ovaj primer najbolje pokazuje ono što je i Danko Lazović ispričao ruskim medijima, da Srbija po sistemu i organizaciji, ali i po ljubavi igrača prema nacionalnom dresu treba da se ugleda na Hrvate.

Dok je kod nas, prema navodima medija, ali i sportskog direktora reprezentacije Vladimira Matijaševića, kapiten Aleksandar Kolarov odlučio da ne igra ključni meč zbog odluke Intera, u Hrvatskoj igrač sam dolazi svojim autom, bez dana treninga sa reprezentacijom i dolazi da čuva možda i najvećeg igrača svih vremena, Kristijana Ronalda.

(Telegraf.rs)