Barsa ga dovela iz Arsenala kao veliko pojačanje, sada je odlučio da igra fudbal u Džibutiju

Kamerunac Song je od 2012. do 2016 bio član "katalonskog kluba"

Foto: Guliver/Getty Images/Manuel Queimadelos Alonso

Aleks Song, nekadašnji fudbaler Arsenala i Barselone, šokirao je fudbalsku javnost odlukom da karijeru nastavi u Džibutiju!

Song, koji je svojevremeno na Nou Kamp stigao kao igrač koji mnogo obećava, potpisao je dvogodišnji ugovor sa tamošnjim klubom AS Arta Solar 7.

- Ovo je prilika za mene da promovišem lokalni fudbal - rekao je 33-godišnji Song koji će u neku ruku voditi i računa o mlađim kategorijama kao koordinator.

On je u maju ove godine dobio otkaz u švajcarskom Sionu, a nedavno je u jednom intervjuu rekao da je u Barsu stugao samo zbog novca.

- Kada me je Barselona kontaktirala i kada sam video koliko ću zaraditi, nisam razmišljao dva puta. Osećao sam se da će moja žena i deca imati komforan život i da je moja karijera završeena - rekao je Kamerunac i dodao:

- Sreo sam sportskog direktora Barselone i on mi je rekao da neću igrati mnogo utakmica. Ali j... mi se za to, znao sam da ću postati milioner. Uvek sam govorio da je čovek koji ima 20 godina i vozi Ferari siromašan, u to vreme nije ništa još ostvario. Ali čovek sa 50 koji vozi Bentlija mora da se poštuje.

U dresu Barse Song je odifrao 65 mečeva i upisao je jedan gol i dve asistencije. Potom je prešao u Vest Hem na pozajmicu, dok je za selekciju Kameruna odigrao 49 mečeva.

(Telegraf.rs)