Četiri penala protiv Reala! Račićev meč karijere, Valensija ponizila "kraljevski klub"

Fudbaleri Real Madrida poraženi su od Valensije na Mestalji u meču devetog kola španske Primere sa 4:1

Foto: Tanjug/AP

Srpski vezista Uroš Račić odigrao je odličan meč protiv Reala, a kuriozitet je što su "Slepi miševi" čak tri gola postigli sa bele tačke, a imali su četiri penala!

Srbin je odigrao mirno i bez panike tokom većeg dela susreta, u prvom poluvremenu kada se Valensija mučila napravio je tri faula i dobio žuti karton, a većina njegovih dodavanja je bila rezonska i pronalazila je svoju metu.

Ipak, ovo je verovatno prvi, a ako ne prvi, onda jedan od retkih het-trikova koje je neki igrač dao isključivo iz jedanaesteraca. To je u dresu Valensije uradio Karlos Soler.

I sve to nakon što je Real poveo golom Karima Benzeme u 23. minutu na asistenciju Marsela. Brazilac je Francuzu sa levog boka dodao na rub šesnaesterca, Benzema se namestio i ispalio projektil u mrežu za 1:0.

Prvi penal je Valensiji dosuđen, a onda gol iz odbitka poništen Junus Musi posle pregledanja VAR snimka u 32. minutu. Hoze Gaja je prošao po krilu, centrirao je, ruku je u svom kaznenom prostoru udario Lukas i sudija nije imao dilemu, penal za "Slepe miševe" je bio čist kao suza.

Penal je pre gola Muse promašio spomenuti Soler, ali je on poništen jer su Lukas i Musa ušli u kazneni prostor prerano i tada je VAR pomogao domaćinu.

Soler je kod drugog izvođenja penala u 34. minutu opet preuzeo odgovornost, šutirao je nisko i u desni ugao gola Kurtoe, a Belgijanac je bio nemoćan. Od lošeg ka gorem po Real je pošlo autogolom Rafaela Varana u 43. minutu.

Francuz je nespretno reagovao posle centaršuta igrača Valensije, lopta je prebacila golmana Reala, prešla gol-liniju, VAR je to potvrdio i Valensija je pre poluvremena vodila sa 2:1.

U nastavku su Vinisijus i Asensio imali dve dobre šanse za Real do isteka sat vremena igre, ali je baš do tada "kraljevski klub" primio još dva gola.

Penal za prvi u 54. skrivio je Marselo trapavim startom nad Maksimilijanom Gomezom, a kod drugog jedanaesterca je i Serhio Ramos zaigrao "rukomet".

Levom šakom je gurnuo loptu u svom kaznenom prostoru, pa je četvrti penal na meču pripao Valensiji i treći put je bio siguran Soler za konačnih 4:1.

Do kraja meča Zinedinu Zidanu nije preostalo ništa drugo do da šansu pruži rezervistima, pa je i Luka Jović zaigrao od 83. minuta umesto Iska.

Srbin je imao jednu solidnu šansu, jednu šansu je propustio i Rodrigo, ali je Valensija rutinski privela meč kraju i pobedila.

Valensija posle pobede ima 11 bodova i nalazi se na devetom mestu Primere, dok je Real sa 16 bodova na četvrtom mestu elitnog takmičenja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Goleada u magli: Zvezda gubila od Inđije i pobedila golom Falćinelija

(Telegraf.rs)