Nastasić doživeo težak debakl protiv Lajpciga, Hofenhajm izgubio uz evrogol Kramarića

Napadač Hofenhajma je u top formi na startu sezone, ali je njegov tim poražen u Frankfurtu od novog lidera Bundeslige

Klasa je Andrej Kramarić u to nema sumnje, a navijači Zvezde bi mogli da se pomole da Bajern ostane uporan u nameri da ga dovede u Minhen do isteka prelaznog roka, kako bi olakšao posao crveno-belima u gupnoj fazi Lige Evrope.

Golgeter Hofenhajma stvarno igra u životnoj formi na startu ove sezone. Na tri utakmice do danas postigao je sedam golova, a sjajnu seriju nastavio je i u Frankfurtu gde je prelepim pogotkom doneo prednost svom timu na meču sa Ajntrahtom.

Sjajno je lobovao Kevina Trapa u 18. minutu na pas Baumgartnera i to levom nogom koja mu nije primarna. Šteta je i što su mu povrede kolena upropastile karijeru, radi se stvarno o vrhunskom golgeteru kojeg će beogradska publika možda videti uživo 22. oktobra na "Marakani".

Pod uslovom da ne kompletira prelazak u Minhen gde je označen kao idealna alternativa za Roberta Levandovskog.

Zanimljivo, da Hofenhajm i pored lepog pogotka Kramarića nije uspeo da slavi u Frankfirtu. Ajntraht je preokrenuo rezultat u drugom poluvremenu i golovima Kamade u 54. i Basa Dosta u 71. trijumfovao sa 2:1 i izbio na vrh Bundeslige.

Borusija iz Dortmunda se vratila na pobednički put posle debakla u Augzburgu prošlog vikenda, a meč na Vestfalenu i goleadu u duelu sa Frajburgom (4:0) obeležio je Đovani Rejna.

Supertalentovani Amerikanac je majstorski dirigovao igrom "Milionera" koji su zgromili goste iz Švarcvalda.

Čak tri puta je asistirao 17-godišnji Rejna, a dva gola je dao Norvežanin Erling Haland koji se naoštrio za duel sa Srbijom.

Foto: Guliver/Alexander Hassenstein/Getty Images

Društvo Ajntrahtu na vrhu tabele pravi Borusija iz Menhengladbaha koja je pobedila u gostima Keln sa 3:1.

Štutgart i Bajer iz Leverkuzena su podelili bodove (1:1), dok je Verder u Bremenu minimalno savladao Arminiju iz Bilefelda sa 1:0.

Na kraju je Red Bul Lajpcig sa 4:0 deklasirao Šalke, a naš talenat sa nemačkim pasošem, Lazar Samardžić, ušao je u igru u 82. minutu. Matija Nastasić bio je deo debakla, dobio je i žuti karton.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)