Dva kluba koja se ne podnose i Fali Ramadani kao potrčko u poslu od 80 miliona evra

Pozadina transfer bombe koja se već neko vreme iščekuje

Foto: KF Škendija

Puna dva meseca traje transfer saga između Mančester Sitija i Napolija, a tiče se prelaska skupocenog štopera Kalidua Kulibalija na Ostrvo. Iako nedelje prolaze dve strane ne mogu nikako da se usaglase.

Siti je tu negde, nudi oko 75 miliona evra, dok bi gazda Napolitanaca Aurelio De Laurentis baš voleo da im izvuče bar 80 miliona (ako ne i više) na ime obeštećenja za sjajnog fudbalera.

U sredini transfera je poznati menadžer sa ovih prsotora Fali Ramadani, ali njegova nezahvalna uloga medijatora ključna je ukoliko dve strane žele da realizuju posao. Nema sumnje da će na ovoliko obeštećenje Ramadani dobiti ogromnu komisiju, ali će morati i dobro da se namuči da bi došao do nje.

Razlog je u činjenici da rukovodstvo Mančester Sitija ne želi da pregovara sa De Laurentisom lično. Ne žele nikakve sastanke sa njim i odbijaju da sednu za isti sto.

Razlog za taj animozitet leži u činjenici da ih je Napoli pre dve godine izigrao i prodao Žoržinja Čelsiju, iako se Siti prvi javio i dobio informaciju da igrač nije na prodaju.

Naravno, Žoržinjo je tada hteo samo u Čelsi kod "tatice" Mauricija Sarija, ali Građani to nikada nisu oprostili Napoliju. Čiki Begeristajn i Feran Sorijano, vodeći rukovodioci Sitija, zarekli su se tada da nikada više neće raditi posao s Napolijem.

Međutim, kada im je Pep Gvardiola objasnio da mu treba Kulibali, popustili su i rešili da pokrenu pregovore, ali bez direktnog susreta s Napolitancima.

Kulibali svojevremeno na Marakani: Foto: MN Press

Zato ovih dana Ramadani konstantno putuje na relaciji Apenini - Ostrvo svestan da mu je u interesu da zaključi posao i uzme procenat.

Očekuje se da će problem Mančester Sitija sa Laportom koji ima koronu ubrzati narednih dana dovođenje Kulibalija i da će pasti još jedan rekord kada je u pitanju kupovina defanzivaca na Etihadu.

A ko zna, možda opet obore i klupski rekord. Trenutno je Kevin De Brujne najskuplje plaćeni igrač u istoriji Građana nakon što je doveden iz Volfzburga za 76 miliona evra.

Video: Tadić: Moramo više da uživamo u fudbalu

(Telegraf.rs)