Bizarna utakmica u najavi: Česi pozvali 22 omladinca i štopera od 36 godina za meč sa Škotskom

Morala je i UEFA da se umeša

Foto: Twitter/@ceskarepre_eng

UEFA Liga nacija u vreme pandemije korona virusa susreće se sa brojnim problemima, a onaj koji je očekuje u pondeljak mogao bi da dovede u pitanje regularnost i svrhu ovog takmičenja. Češka i Škotska u Olomucu od 20.45 igraju meč drugog kola koji će po svoj prilici biti vrlo bizaran.

Naime, dva člana stručnog štaba domaće selekcije zaražena su korona virusom, pa su u petak uveče posle okršaja sa Slovačkom svi igrači dobili nalog države da odu u dvonedeljnu izolaciju uz napomenu da ne mogu da igraju protiv Škota.

Prvobitno, Fudbalski savez Češke je odlučio da otkaže utakmicu, ali je potom počeo potragu za novim igračima i stručnim štabom jer su iz UEFA dobili poruku da nema ništa od otkazivanja.

Tako će u ponedeljak protiv Škota seniorsku reprezentaciju Češke voditi selektor U-18 tima David Holoubek, koji je pozvao novih 23 igrača, od kojih većina nema nijedan nastup za nacionalni tim. Neki od njih su igrači omladinske reprezentacije i nemaju nikakvo seniorsko iskustvo.

Kapiten Češke Roman Hubnik, koji ima 36 godina, poslednji put je igrao za nacionalni tim 2016. kada je završio reprezentativnu karieru posle Evropskog prvenstva u Francuskoj.

(Telegraf.rs)