Jovetić pokorio Kipar, Crnogorci držali čas fudbala na startu Lige Nacija

Napadač Monaka materijalizovao daleko bolju igru tima Faruka Hadžibegića

Foto: printscreen

Reprezentacija Crne Gore uspešno je startovala u novom ciklusu Lige Nacija, pobeila je Kipar na gostovanju rezultatom 2:0, uz dva gola najboljeg igrača i kapitena Stevana Jovetića.

Napadač Monaka je oba gola postigao u drugom poluvremenu, u 60. i 73. minutu, time materijalizovao mnogo bolju igru gostiju tokom čitavog meča u Nokoziji.

Imali su Crnogorci i u prvom delu meča prilike da povedu, oštećeni su i za penal, no sve je "leglo" na svoje mesto u nastavku.

U akciji kod prvog gola veliki posao je odradio Raspopović čiji je prodor i povratni pas za Jovetića bio pravovremen i tačan, a iskusnom napadaču potom ostao lakši deo posla.

Jovetić je drugom golom "ubio" utakmicu, zapravo je to bio i autogol u režiji defanzivca Kiprana Kara, koji je loptu posle udarca "desetke" Sokolova očešao glavom, ona dobila na visini i ubrzanju, i završila iza leđa golmana domaćeg tima.

Nisu Kiprani posle toga imali ni snage, ni kvaliteta da uzvrate, pa Crnogorci pišu dobar start i vrednu pobedu u C Ligi Nacija, u grupu u kojoj su još Azerbejdžan i Luksemburg.

U tom duelu, koji je odigran u Azerbejdžanu, gosti su iskoritili igrača više i slavili 2:1.

(Telegraf.rs)