Vulfsi oborili klupski rekord, doveli tinejdžera za 40 miliona evra!

Uvećava se portugalska kolonija na Molinou, novo ime je 18-godišnji Fabio Silva koji je stigao iz Porta

Foto: twitter/Wolves

Engleski premijerligaš Vulverhempton obnarodovao je važnu transfer vest, i to kakvu: novi igrač tog kluba je 18-godišnji Portugalac Fabio Silva koji je ujedno postao i novi klupski rekorder po visini obeštećenja plaćenom za njega.

Engleski klub je Portugalca platio 40 miliona evra, toliko će prihodovati Porto, dosadašnji klub supertalentovanog fudbalera koji je označen kao buduća velika zvezda evropskog fudbala.

Fabio Silva je napadač, ušao je i u istoriju svog pređašnjeg kluba kao najmlađi debitant, a Vulfsi su sa njim potpisali ugovor na pet godina.

Zadovoljstvo ovim potezom izrazio je predsednik Vulverhemptona Džef Ši.

- Naši skauti pratili su Fabija još dok je igrao za reprezentaciju Portugalije do 16 godina. Od tada su sigurni da je on najbolji centarfor u svom godištu u Evropi. Fabio je igrač koji ne samo što je tehnički neverovatno obučen, već ima i visoku inteligenciju za igrača njegovih godina - kaže Ši.

Prethodni transfer rekorder Vulfsa bio je Meksikanac Raul Himenez, prošle sezone najbolji strelac ekipe. Njega je engleski klub platio Benfiki 33 miliona evra pre dve godine.

Fabio Silva biće 1o. portugalski igrač u ekipi koju sa klupe vodi takođe Portugalac Nuno Espirito Santo.

(Telegraf.rs)