Zvanično! Prvo pojačanje Aleksandra Stanojevića u Partizanu: Miljković se vratio u Humsku

Desni bek se jutros priključio ekipi i odradio prvi trening, a tokom dana će parafirati ugovor

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Od najave povratka, preko potvrde novog trenera Aleksandra Stanojevića do zvaničnog priključivanja Aleksandra Miljkovića ekipi Partizana na jutarnjem trenigu prošlo je nešto više od 24 časa, u kojima je dogovor ekspresno postignut i realizovan. Desni bek se posle sedam godina vratio u Humsku i potpisao je ugovor na dve godine.

Ovakav epilog se mogao naslutiti i posle govora Aleksandra Stanojevića na zvaničnoj promociji na mestu šefa stručnog štaba, u kome je napomenuo da voli davraća Partizanovu decu, igrače koji su prošli omladinsku školu, jer imaju emociju i znaju da nose teret kluba.

S obzirom na činjenicu da crno-beli već duže vreme nisu imali klasičnog desnog beka, već da je tu ulogu obavljao po vokaciji štoper Nemanja Miletić, novi trener je odlučio da prvi potez bude angažovanje igrača koji je od malena školovan u Humskoj na pomenutoj poziciji.

Miljković je Stanojevićev izbor zbog činjenice da su uspešno sarađivali pre deset godina u Humskoj, a pogodilo se da fudbaler u ovom trenutku nema angažman, da je slobodan na tržištu, pa je i realizacija posla bila laka.

Podsetimo, Miljković je u Partizan stigao iz Bora, još 2002. godine i u Humskoj je prošao sve mlađe selekcije do prvog tima, u koji je prekomandovan 2007. godine. Ipak, nije odmah dobio priliku, već je prosleđivan na pozajmice u filijalu Teleoptik i Metalac, odakle ga je upravo Aleksandar Stanojević vratio i to usred sezone 2010. godine.

Zajedno su osvojili dve tittule, jedan Kup Srbije i plasirali se u Ligu šampiona 2010. godime. Miljkovića je posle Partizana karijera odvela u Portugaliju, odnosno Bragu, potom u Split, Amkar iz Perma, poljsku Legnicu, dok je minule sezone braniol boje Alaškerta iz Jermenije.

Pored Miljkovića, Partizan če angažovati još jednog desnog beka, najverovatnije mladog Jovana Vlalukina, koji ispunjava uslov "bonus igrača do 21", čime će crno-belima biti omogućena rotacija u poslednjoj liniji tima, ali i otvorena mogućnost da Vladimir Stojković bude prvi golman.

Video: Emotivni Stanojević dodirnuo travu u Humskoj, pa onda stao ispred muarala Mancea

Prvo kolo Lige nacija, Rusija je blagi favorit sa kvotom 2,25 na keca. Pogledajte i ostale MOZZART kvote za meč Rusija – Srbija

(Z. Ivković)