Pantelić odbrusio Zvezdi i Partizanu: Dižete tenziju, podstičete mržnju i tražite alibi za neuspehe

Stvaraju negativnu atmosferu, kaže funkcioner FSS

Printskrin: TV Prva

Marko Pantelić, potpredsednik i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije rekao je da "večiti rivali" ne treba da traže alibi za loše rezultate u FSS i sudijama.

Jedan od poslednjih slučajeva kada se neki od klubova žalio, desio se na utakmici Vojvodine i Partizana.

Trener crno-belih Savo Milošević je tada, nezadovoljan suđenjem jednog od najperspektivnijih srpskih arbitara Srđana Jovanovića, bacio flašicu u teren, pa šutnuo mikrofon i izašao sa igrališta.

Prethodno se žalila i Crvena zvezda, a "večiti" se od početka sezone saopštenjima "puškaraju" kada im se neka odluka ne dopadne.

Jedan od tih primera je Zvezdino oglašavanje posle Partizanove utakmice u Kruševcu, ali ni rival iz Humske nije "ostao dužan" kada je trebalo oglastiti se zbog nedosuđenog kaznenog udarca za Proleter protiv Zvezde u Novom Sadu pre desetak dana.

- Prvo je saopštenjem izašla Crvena zvezda, a onda Partizan i Vojvodina, klubovi su u strahu od eventualnih neuspeha i onda napadaju FSS i sudijsku organizaciju tražeci alibi za te svoje neuspehe. Stvaraju negativnu atmosferu i mržnju prema drugim klubovima i Fudbalskom savezu. Na kraju bih poručio onima koji prave ta saopštenja da više vode računa kako upravljaju svojim klubovima, a ne da traže krivce za neuspehe u FSS i Sudijskoj organizaciji - rekao je Pantelić gostujući na RTS.

Video: Novi incident na Karađorđu, Milošević gađao sudiju flašicom pa dobio crveni

(Telegraf.rs)