De Brujne "otkucao" svog agenta policiji, ovog sad čeka suđenje: A nekad ga je zvao "drugim ocem"

Patrik de Koster se sumnjiči za ozbiljne finansijske malverzacije

Foto: Profimedia/FRANCK FIFE/AFP

Fudbalski agent Patrik De Koster uhapšen je u četvrtak u sklopu istrage belgijskog tužilaštva i policije, a kako navode tamošnji mediji, osoba koja ga je prijavila za nelegalne radnje je niko drugi do njegov dugogodišnji klijent i najzvučnije ime njegove agencije - Kevin De Brujne.

Kako se navodi, policija je reagovala po prijavi fudbalera Manečster Sitija i lišila slobode De Kostera koji je proveo noć u pritvoru.

Sumnjiči se za nelegalne aktivnosti u periodu 2013. i 2014. godine, u vreme dok je De Brujne igrao za nemački Volfsburg.

Istraga protiv De Kostera pokrenuta je prošle godine, njom rukovodi Mihael Klaise, koji je dan posle hapšenja ispitovao De Kostera u vezi sa njegovim poslovanjem i tokovima novca za pomenuti period.

Prema navodima belgijskih medija, De Brujneov dugogodišnji agent i "drugi otac", kako ga je zvao ofanzivac Sitija, u sredu bi trebalo da se pojavi pred Sudom.

Erik Van Dojse, portparol kancelarije javnog tužioca, izjavio je da je De Koster osumnjičen za "pranje novca i prevaru". U ovom slučaju angažovana je i centralna antikorupciona služba, koja ispituje poslovanje osumnjičenog.

Prema dosad poznatim detaljima istrage, De Koster nije prijavljivao novac od ugovora De Brujnea sa nemačkim klubom, umesto toga je veći deo zadržavao za sebe kroz njegov protok u Lihtenštajn, koji važi za poreski raj.

De Koster je od 2004. godine zastupnik De Brujnea od čijeg je transfera u Siti 2015. godine za 55 miliona funti prihodovao 10 posto od pomenute seume. De Koster sa poslovnim partnerom Didijeom Frenejom rukovodi aencijom "J&S International Football Menagement".

(Telegraf.rs)