Matić se oglasio, potvrdio kraj reprezentativne karijere: Tačno je, odlazim, ali drugi put o tome...

Potvrdio je fudbaler Junajteda da neće više nositi reprezentativni dres

Foto: Tanjug/Ap

Srbija je ostala bez Nemanje Matića na koga selektor Tumbaković neće više računati, jer je fudbaler Mančestera rešio da stavi tačku na reprezentativnu karijeru. Odluka je definitivna, očito i razočaravajuća po navijače srpskog nacionalnog tima, pa će se tražiti druga rešenja na njegovoj poziciji.

Matić je iz rodnog Vrela potvrdio ono što su mediji već preneli u petak - više neće igrati za srbiju.

- Da, odluka je definitivna. Neki drugi put ćemo više o tome, danas želim da se bavim samo Sportskim igrama mladih - rekao je Matić u Vrelu, gde je uveličao Sportske igre mladih, prenosi portal NovaS.

Vezni fudbaler potom je otkrio i da nije imao kontakta sa predsednikom FSS.

- Nisam se čuo sa Kokezom, od ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije razgovarao sam sa selektorom Tumbakovićem i sa Matijaševićem, sportskim direktorom.

Nešto ranije, povodom Matićeve odluke oglasio se i prvi čovek FSS Slaviša Kokeza.

- Lično nisam razgovarao sa Nemanjom, razgovarao je Vladimir Matijašević. Nemanja mu je rekao da je to njegova lična odluka, ništa mu nije rekao konkretno. Misli da u ovom momentu, tako mi je Matijašević rekao, da neki mlađi momci dobiju svoju ulogu. Normalno je da vremenom dođe i do smene generacija i da ti mladi momci daju doprinos. Grb Srbije i naša zemlja su nešto najvažnije uz dužno poštovanje prema klubovima - rekao je Kokeza gostujući u Jutru na Prvoj.

Video: Fudbaler Mančester junajteda uči sina da vozi traktor

(Telegraf.rs)